Srijeda kišovita i hladnija – Slično vrijeme nas očekuje do vikenda

Od danas počinje svježije, kišovitije i vjetrovitije vremensko razdoblje koje se neće mijenjati narednih nekoliko dana – iz gotovo ljetnog ugođaja naglo u prelazimo kasnojesenski.

Tako je ove srijede jutarnja temperatura u Našicama iznosila 14 °C dok će najviša dnevna biti tek stupanj viša. Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Oborina će mjestimice biti obilnija, osobito krajem dana i u noći. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, u drugom dijelu dana na zapadu u okretanju na umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura između 10 i 15, a najviša dnevna od 16 do 21 °C.

Nestabilne vremenske prilike koje će do kraja dana zahvatiti područje cijele zemlje uzrokovat će nepovoljne biometeorološke uvjete, što kod meteoropata može izazvati lošije raspoloženje i osjećaj umora. Razmjerno naglo zahlađenje u drugom dijelu dana, osobito u unutrašnjosti, može uzrokovati tegobe bolesnicima koji boluju od krvožilnih i plućnih bolesti.

Pročitajte još