Specijalna međunarodna izložba pasa osvojila srca posjetitelja u centru Našica

Danas je u centru Našica održana Specijalna međunarodna izložba pasa skupina FCI 3 i FCI 9 (Skupina 3: Terijeri i Skupina 9: Psi za pratnju i igru). Ovaj značajni događaj za turističku priču našičkog kraja pokazao je raznolikost pasmina, ljepotu i eleganciju ovih vjernih četveronožnih prijatelja, a okupio je brojne sudionike – kako iz Hrvatske tako i iz susjednih zemalja.

Samu izložbu organiziralo je Kinološko društvo Našice uz podršku Grada na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom i Turističke zajednice Grada Našice i njene direktorice Ines Resler te Zajednice tehničke kulture Grada Našica kao i Veterinarske stanice Našice d.o.o. dok je glavni pokrovitelj ove važne manifestacije Husse Hrvatska – prvi nutricionistički centar za kućne ljubimce u Hrvatskoj.

35 godina rada Kinološkog društva Našice

Izložbu je otvorio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je s nekoliko riječi pozdravio okupljene, a naglasio je kako je ovo prilika da se sazna više o karakteristikama pojedinih pasmina, njihovoj povijesti i posebnostima.

„Ova izložba, zapravo, služi turističkoj promidžbi Grada Našica. Naime, radi se o prvoj međunarodnoj izložbi pasa u Našicama i posebno se zahvaljujem Kinološkom društvu Našice i njegovom predsjedniku Tihomiru Krumercu na organizaciji, a treba svakako naglasiti kako našičko Kinološko društvu djeluje, s manjim prekidima, već 35 godina. Drago mi je što nas je danas poslužilo lijepo vrijeme tako da je veliki broj sugrađana posjetio i uživao u ovoj izložbu.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Prvo mjesto osvojio je Rafael, pasmine poodle toy vlasnika Zdenka Rončevića

Prema riječima predsjednika Tihomira Krumerca posjetitelji su mogli uživati u razgledavanju pasa i razgovarati s vlasnicima koji su bili voljni dijeliti svoje znanje o pasminama. Bilo je impresivno vidjeti različite vrste pasa, od onih namijenjenih za čuvanje doma do onih uzgojenih za natjecanja u ljepoti.

„Danas, po prvi put u Našicama, imamo jednu ovakvu izložbu međunarodnog karaktera na kojo sudjeluju 44 čistokrvna psa s, naravno, njihovim vlasnicima koji, osim iz Hrvatske, dolaze iz Italije i Mađarske. Na ovu izložbu smo se odlučili u razgovoru s našim članovima, a sam organizacija trajala je gotovo godinu dana.” – rekao je predsjednik Krumerac s nadom da će sugrađani biti zadovoljni s ovakvom manifestacijom koja je novost za našički kraj. Također, Tihomir je naglasio kako imaju sreće što imaju vrhunsku Međunarodnu kinološku sutkinju, osječanku Jasminku Knežević.

Nakon stručne procjene sutkinja Knežević proglašeni su najljepši psi izložbe, a prvo mjesto odnio je Rafael, pasmine poodle toy vlasnika Zdenka Rončevića iz Osijeka, a drugo mjesto osvojila je Soulvic Luisa Dulsinea vlasnice Biljane Krušić. Također, najmlađi su mogli uživati u raznim radionicama Zajednice Tehničke kulture Grada Našica, a imali su priliku i naučiti nešto novo te zabaviti se uz stručne instruktore. Galeriju fotografija s današnje izložbe možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još