OŠ kralja Tomislava Našice potiče Eko aktivnosti

Sobne biljke prekrasan su dodatak svakoj prostoriji, ali mnogi nisu upoznati s činjenicom da osim što vizualno uljepšavaju i upotpunjuju prostor, sobne biljke pružaju i brojne zdravstvene blagodati. Dokazano je da biljke pomažu smanjiti stres i doprinijeti boljoj kvaliteti života odnosno pročišćavaju zrak. Osim svega navedenog postoje indikacije da prisutnost sobnih biljaka može doprinijeti i poboljšavanju koncentracije. 


Upravo to znaju u Osnovnoj školi kralja Tomislava Našice, te su na satu domaćinstva organizirali sadnju cvijeća kako bi se obogatila i uljepšala učionica. Tom zadatku su sudjelovali učenici posebnog razrednog odjela koji su izuzetno uživali.

Nastavnica Martina Martinov Pelin na ovaj način potiče Eko aktivnosti i grupni rad u razredu. “Učenici su putem vizualne prezentacije upoznali različite vrste cvijeća i načine njihovog održavanja. Nakon toga su sudjelovali u praktičnom dijelu nastave gdje su iskustveno mogli doživjeti kako posaditi i održavati sobno cvijeće.” – rekla je nastavnica.

Stric pivo

Pročitajte još