Održana izvještajno izborna Skupština Planinarskog društva Krndija Našice

Održana izvještajno izborna Skupština Planinarskog društva Krndija Našice


U subotu je u Zoljanu u prostorijama Rasadnika Šumarije Našice održana redovna izvještajna i izborna Skupština Planinarskog društva „Krndija” Našice. Na skupštini su uz veliki broj članova društva, gostiju iz drugih planinarskih društava, udruga bili i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, dogradonačelnik Grada Našica Krešimir Žagar i predsjednik Mjesnog odbora Našice Josip Matek.

Nakon izbora radnih tijela opširno izvješće o radu podnio je predsjednik društva Hrvoje Tržić u kojem je istaknuo da je organizirano preko 40 planinarskih izleta i ekspedicija u Hrvatskoj i inozemstvu te da udruga ima 111 članova i da je društvu pristupilo dosta novih mladih članova. Također uz pomoć sredstava iz EU fondova, Grada Našica, Našičke razvojne agencije i Zavičajnog muzeja Našice pokrenut projekt obnove Našičke geološke staze na Krndiji u vrijednosti 500 tisuća kuna.

O mnogobrojnim aktivnostima sekcije sveti Bernard izvješće je podnio Ivan Sporinski.

Financijsko izvješće podnijela je blagajnica Mirela Škoro koja je istaknula da su prihodi u 2018. godini bili 228641 kuna, rashodi 205286 kuna, a najveći dio rashoda odnosio se na projekt obnove Našičke geološke staze na Krndiji. Izvješće nadzornog odbora podnijela je Dragica Kopecki. Sva izvješća su jednoglasno usvojena.

Skupština je usvojila i plan rada za 2019. godinu u kojem je planirano veliki broj planinarskih izleta i ekspedicija i sudjelovanja u gradskim manifestacijama. Najvažniji planirani izleti i aktivnosti su 25. Našički planinarski križni put, izleti na Ivanščicu i na Dinaru, Dani hrvatskih planinara, 26. Antunovski piknik, izlet u Bosnu i Hercegovinu na Troglav, centralni godišnji desetodnevni izlet izlet u Makedoniju i Grčku na Olimp, izleti na Igman, Bjelašnicu, Triglav, Biokovo i organizacija 18. Planinarskog tjedna.

Slijedilo je razrješenje dosadašnjeg vodstva udruge i tijela udruge te izbor novog vodstva udruge i svih tijela udruge.

Za predsjednika udruge ponovno je izabran Hrvoje Tržić, dopredsjednik je Franjo Matasić, tajnik je Branko Mandić, rizničarka Iva Lukić, a članovi izvršnog odbora su još Ivan Sporinski, Vladimir Paljević i Željka Hrastov. U Nadzorni odbor izabrani su Dragica Kopecki predsjednica te Josip Orehovac i Čarna Falamić članovi. U Sud časti su izabrani Slavko Čolić predsjednik, Gordana Košturjak i Stjepan Kopecki članovi.

Predsjednik Hrvoje Tržić zahvalio je na ponovnom izboru te istaknuo da su mu planovi završetak projekta obnove Našičke geološke staze, adaptacija planinarske kućice u Londžici, organizacija Dana slavonskih planinara 2022. godine na kojem bi se okupilo dvije do tri tisuće ljudi, veliki ekspedicijski izlet na planinu Ararat, mnogobrojni manji planinarski izleti, privlačenje novih članova društva, a posebno mladih, izrada monografije planinarskog društva, revitalizacija planinarskog puta, promocija planinarstva, suradnja s drugim udrugama.

Skupštinu je pozdravio gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je pohvalio rad Planinarskog društva, projekt obnove Našičke geološke staze, te da će Grad pomoći opremanju planinarske kućice u Londžici kako bi spremni dočekali 2022. godine Dan slavonskih planinara. Također je istaknuo da će i dalje davati podršku radu društva te zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Skupštinu su pozdravili i mnogobrojni predstavnici prijateljskih planinarskih udruga te zaželjeli daljnji uspješan rad. Poslije službenog dijela skupštine upriličen je i prigodni domjenak.

[aigpl-gallery id=”33321″]

Stric pivo

Pročitajte još