Šesti dan bez novooboljelih

Prema podacima koji su danas ujutro (14. svibnja 2020. godine) pristigli od dežurnih službi u Stožer civilne zaštite Osječko – baranjske županije u protekla 24 sata nastavljena su povoljna kretanja u vezi koronavirusa. U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek na virus COVID-19 testirano je 149 uzoraka i svi su bili negativni, pa je ukupan broj oboljelih već šesti dan ostao na 131 osobi.

Broj osoba u samoizolaciji je smanjen za još osam, s tim da je po preporuci epidemiološke službe devet osoba izašlo iz te mjere, a za jednu (novi kontakt) određena je mjera samoizolacije (putnik iz zrakoplova). U samoizolacije je trenutno 77 osoba.

 

Policija je obavila 16 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji te utvrdila da su svi poštovali tu mjeru, odnosno zatečeni su na prijavljenoj adresi. Dobra je vijest da je od jučer izliječena još jedna osoba oboljela na virus COVID-19, što je potvrđeno dvostrukim negativnim testom. Ukupan broj izliječenih sada je 105 osoba. Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se šest pacijenata, a ni jedan nije na respiratoru.

Pročitajte još