Napokon ljepše vijesti – U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije nije zabilježena niti jedna prometna nesreća.

mup
mup
Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 273 poziva, od toga 34 za hitnu medicinsku pomoć, 31 za policiju i 3 poziva za vatrogasce. U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije nije zabilježena niti jedna prometna nesreća. Vatrogasci Osijeka imali su tehničku intervenciju uklanjanja bora u Petrijevcima, u Vjetrovitoj ulici. Vatrogasci Belog Manastira nadgledali su izgaranje dimnjaka obiteljske kuće u Belom Manastiru, u Osječkoj ulici.

Policijsko izvješće OBŽ za srijedu (08.11.2017.)


PRONAĐENA NEEKSPLODIRANA EKSPLOZIVNA SREDSTVA

Prilikom čišćenja podrumskih prostorija obiteljske kuće u Osijeku u poslijepodnevnim satima 7. studenog građanin je pronašao više desetaka komada streljiva.

Istoga dana, također u poslijepodnevnim satima, prilikom čišćenja kuće u Bijelom Brdu, građanin je pronašao ručnu bombu.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su preuzeli streljiva i bombu.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


RAZOTKRIVEN POČINITELJ TEŠKE KRAĐE

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 43-godišnji i 65-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo teška krađa. U jutarnjim satima 7. studenog počinitelji su ušli u krug trafostanice na području Ernestinova i iznijeli više desetaka metalnih elektro spojnica, koje su ostavili u blizini te se udaljili. Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela posebno izvješće.

bricks2016

Pročitajte još