23. Antunovski piknik – Galerija

planinari1

planinari1

Planinarsko društvo „Krndija“ Našice organiziralo je povodom Dana grada tradicionalnu planinarsku manifestaciju, 23. Antunovski piknik. 

Prema tradiciji, piknik se održao na poznatom našičkom izletištu Paulinovac koje je okruženo prekrasnim krndijskim šumama i netaknutom prirodom. Svake godine našički planinari ovim događajem približavaju svim planinarima izletnicima i građanima ljepote prednosti boravka i druženja u prirodi te kulturno-povijesna bogatstva našeg kraja kao što je Bedemgrad.

Ove godine posjeta planinarskih prijatelja srodnih planinarskih udruga iz Slavonije nije izostala kao niti prethodnih godina. Dapače, prije polaska na planinarske staze, pozdravnu riječ domaćina predsjednika PD „Krndija“ Branka Grubača poslušalo je oko 200 planinara, izletnika, građana i gostiju što je više nego prethodnih godina. Ovdje su se susreli prijatelji planinari iz  Požege, Osijeka, Kutjeva, Slavonskog Broda, Velike, Županje,  Nove Gradiške, Vinkovaca, Belišća, Cerne, Đurđenovca, Feričanaca i ostalih mjesta. Nakon pozdravnih riječi dobrodošlice, planinari su se raširili po krndijskim prostranstvima u dva pravca prateći staze koje su odabrane od strane domaćina za ovogodišnji pohod.

Sat povijesti na Bedemgradu

planinari3

Manja skupina prošetala je kraćom stazom od Paulinovca do Bedemgrada. Pored ovog povijesno lokaliteta, simbola Krndije i Našica, djeci, građanima i planinarima održan je sat povijesti na Bedemgradu u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice i prof. Silvijom Lučevnjak, ravnateljicom muzeja. Također, postavljena je nova informativna- turistička ploča ploča o povijesti Bedemgrada, a planinari su  fotografirali lokalitet i natječu se za najbolje fotografije koje će nagraditi Muzej.

Obavještajna točka Našice stanice HGSS-a Osijek

planinari2

Veća skupina planinara otišla je do pl. kuće „Krndija“ u Londžici na dulju stazu koja je vodila preko Ivinih vrela. Nakon dolaska upriličeno je svečano otvorenje obavještajne točke Našice stanice HGSS-a Osijek. Svečanost su uveličali i obratili se s nekoliko riječi nazočnima: Krešimir Žagar, gradonačelnik grada Našica, Slobodan Soldo, pročelnik stanice HGSS-a Osijek i Otmar Tosenberger, predsjednik Slavonskog planinarskog saveza.   Dopredsjednik PD „Krndija“ Hrvoje Tržić zahvalio se svim članovima koji su doprinijeli da dođe do realizacije i otvaranje obavještajne točke HGSS-a, a posebice članovima  društva koji su školovani za HGSS. Slobodan Soldo, pročelnik stanice HGSS-a Osijek objasnio je ulogu i važnost te značaj HGSS-a.  Otmar Tosenberger, predsjednik SPS-a,  osvrnuo se na važnost Slavonskog planinarskog puta koji prolazi ovim predjelom i podsjetio na prvu trasu puta koja je nekad prolazila ovdje. Na kraju svečanosti gradonačelnik Krešimir Žagar,  ujedno i član PD „Krndija“, otkrio je ploču obavještajne točke, zahvalio svima i poželio uspješan rad pripadnicima HGSS-a sa što manje rizičnih i opasnih intervencija.

Nakon povratka sa staza, planinari i gosti nastavili su druženje na Paulinovcu uz tradicionalnu gastronomsku ponudu.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/6mjesec/14/v1{/gallery}

bricks2016

Pročitajte još