Matica Slovačka Našice – Studijsko putovanje

izlet slovaci 1
izlet slovaci 1

Četvrtak  – 03. ožujak 2016

Polazak sa trga dr. F. Tuđmana u ranim jutarnjim satima, u 6,00 sati. Ugodno putovanje kroz Mađarsku i ručak u Komarnom. Nastavak puta kroz Slovačku: Nitra, Previdza, Žilina i dolazak u Zborov nad bistricou u kasno popodne. Prijem kod načelnika Općine Juraja Hlavatya. Smještaj u Klubinu u pansionu Anne Čimborove, večera i druženje do duboko u noć.

Petak  – 04. ožujak 2016

Nakon doručka put u planine u eko selo Vychylovka. Povratak u Staru  Bystircu, Slovensky orloj i razgledavanje mjesta. Odlazak u Zborov nad bistricou,  ručak u Rihtara, te  razgledavanje crkve s vitražima Vincenta Hložnika. U popodnevnim satima druženje sa majstorom drotarom Jurajom Šerikom. Prisustvovanje svetoj misi, te večera u pansionu uz nezaobilazno druženje.

izlet slovaci 2

Subota  – 05. ožujak 2016

Odlazak u Žilinu – Budatinsky zamok. Razgledavanje centra Žiline i nakon ručka put u Turzovku u svetište ukazanja bogorodice Marije – Živčakov. U povratku preko Čadce u Staškovu obilazak rodne kuće oskarovac Jozefa Kronera. Povratak u pansion i druženje.

izlet slovaci 3

Nadjelja  – 06. ožujak 2016

Druženje  sa domaćinima, te odlazak u Čadcu u Kysucki muzej, razgledavanje stalnog postava izložbe, te izložbe uskrsnih pisanica. Iz Čadce  odlazak za Žilinu, Previdzu i Zlate Moravce, susret sa obitelji Bakalar, te nakon ručka put za Komarno. Povratak u Našice u kasnim noćnim satima.

Studijsko putovanje organizirali su Matica Slovačka Našice, Ivanka i Branko Prišć. Zahvaljujemo se dobrim i dragim ljudima u Slovačkoj koji su pomogli u organizaciji ovog putovanja:  Maria Kuljovska, Anna Čimborova, Juraj Hlavaty, te obitelji Bakalar iz Zlatih Moravc. 

izlet slovaci 4

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/3mjesec/8/v2{/gallery}

Pročitajte još