Savjeti za planiranje putovanja

Vrijeme je ljetovanja i odlaska na odmor. Mnogi će se uskoro zaputiti na more, a ukoliko se spremate na neko dulje ili kraće putovanje, donosimo vam nekoliko savjeta.

Prije polaska na duže putovanje provjerite ispravnost vozila te se informirajte o vremenskim prilikama i stanju na cestama. Izbjegavajte polazak na putovanje u vrijeme najvećih prometnih gužvi koje su najčešće petkom popodne, subotom i nedjeljom, a radi izbjegavanja vrućine putujte noću ili u ranim jutarnjim satima. Napravite i plan puta kojim cestama ćete se kretati te na kojim odmaralištima ćete stati odmoriti u slučaju umora.

Na putovanje krećite odmorni

Na putovanje krećite odmorni, odnosno izbjegavajte polazak na putovanje nakon završetka radnog vremena. Na putu ne konzumirajte alkoholna pića već ponesite dovoljnu zalihu bezalkoholnih osvježavajuće tekućine. Također, kako biste izbjegli česta zaustavljanja u restoranima, ponesite i prikladnu hranu, suhu i nekvarljivu hranu sendviče, kekse, grickalice, voće… Dobra glazba podiže raspoloženje, stoga prije putovanja napravite dobru putnu playlistu. Kako bi vam bilo udobnije, na putu će vam dobro poslužiti i deke i jastučići. Ukoliko posjedujete, ne zaboravite niti auto-punjač za mobitel.

Pročitajte još