Šaranski kup na Lapovcu okupio 18 ekipa

Na Lapovcu je održan tradicionalni Međunarodni ekipni šaranski kup u trajanju od 72 sata. Ukupno je sudjelovalo 18 ekipa, sa po tri člana, a došli su čak iz Austrije, te domaće sa područja cijele Hrvatske.

Ulovljen šaran od 26,08 kg

Oko 60-ak natjecatelja provelo je 3 dana na Lapovcu, a najveća ulovljena riba je šaran od 26,08 kg. Predsjednik Športskog udičarskog društva „Šaran” Našice, Branimir Vidić, pohvalio je našičke ekipe, njih čak 7 koje su ostvarile zavidne rezultate, osvojivši 2. i 3. mjesto, dok prvaci dolaze iz Valpova.

„Vrijeme nas je poslužilo, ali riba je mogla bolje pecati, nije bilo onako kako smo očekivali. Zahvalili bismo se svima koji su pomogli u organizaciji ovoga kupa, prije svega Gradu Našicama, Sportskoj zajednici Grada Našica s kojom imamo odličnu suradnju. I na kraju bih najavio kako će se idući vikend, u organizaciji ŠUD „Šaran” Našice, HVIDRA-e, Grada Našica i Sportske zajednice Grada Našica, održati Braniteljski kup na kojem će se natjecati 15-ak ekipa iz cijele Hrvatske.” – izjavio je Branimir Vidić, predsjednik ŠUD-a “Šaran” Našice, najavivši da će uskoro organizirati i malu školu ribolova za sve zainteresirane klince.

Najbolja ekipa „Lolek i Bolek”

Najbolji rezultat, odnosno najviše ulovljene ribe imali su članovi ekipe „Lolek i Bolek” iz Valpova, dok su domaće ekipe iz Našica, „Brko” i „Strikani” osvojili 2. i 3. mjesto.

Medalje najboljima podijelio je gradonačelnik Našice Krešimir Kašuba uz čestitke svim sudionicima.

„Međunarodni ekipni šaranski kup na Lapovcu, održan u sklopu festivala „Dani slavonske šume” dugogodišnja je tradicija naših ribiča. Kada spominjemo ŠUD „Šaran” uvijek moramo naglasiti da su oni svjetski prvaci, i time se ponosimo. Svojim radom svi članovi, a posebice predsjednik Branimir Vidić uvelike doprinose organizaciji svih događanja u Gradu, a svojim svjetskim postignućima promoviraju Našice.” – izjavio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba. Čestitkama se pridružio i predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović.

„Bilo je dosta zahtjevno natjecanje zbog vremenskih uvjeta, odnosno neobično visoke temperature za ovo doba godine, stvarno smo se naradili i to je rezultiralo osvojenim drugim mjestom s kojim smo izuzetno zadovoljni. Za drugo mjesto bio je dovoljan ulov od 143 kilograma te moram napomenuti da je riba slabo „radila” , morali smo je nagovarati na svaki griz, a naš najveći ulov bio je amur od 19,06 kilograma.” – rekao je Luka Brkanić, član ekipe „Brko”.

[fts_facebook id=TVNasice album_id=256674269794012 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Pročitajte još