Rolando Jelić i drvena čarolija u Bokšiću

Rolando Jelić, nakon povratka iz Njemačke, u Bokšiću je otvorio obrt „Wood & steel art”, obrt koji se bavi izradom raznih predmeta i dijelova namještaja od drveta, a u njihovoj izradi, koju slobodno možemo nazvati umjetničkom, služi se i metalom. Rolando nije samo majstor drveta; on je i umjetnik koji svojim rukama prenosi maštovite ideje u stvarnost i one nose pečat jedinstvenosti i razigranosti koje Rolando ulaže u svoj rad.

Ideja o povratku u Hrvatsku nije bila laka, ali Jelić je donio hrabru odluku nakon što je shvatio da život nije samo posao. „Nakon 36 godina boravka u Njemačkoj odlučio sam se vratiti u Hrvatsku jer sam shvatio da bi ipak trebalo malo živjeti. Ondje sam imao dobar posao, otvorio sam i obrt, a u međuvremenu sam završio tri zanata.

Nakon dosta godina mukotrpnog rada shvatio sam da osim posla ne postoji ništa drugo – takav način života negativno se odrazio na moju obitelj, bio je „raspad sistema”, da se tako izrazim i uskoro je došla odluka o povratku u Bokšić kao i odluka o otvaranju obrt, odluka koja se pokazala punim pogotkom. Sretan sam kako se stvari razvijaju i konačno mogu reći kako se moj posao pretvorio u razonodu, odnosno odmor jer uživam u njemu i moje ideje, moju maštu rukama pretačem u nešto opipljivo što je našlo izvrstan odjek.” – rekao je Jelić istaknuvši kako se ovdje može dobro živjeti i sretan je zbog toga.

U Bokšiću je pronašao ne samo mir, već i inspiraciju koja mu je nedostajala u Njemačkoj. „Desetak godina pripremao sam se za ovo što radim danas – posao, ako ga tako mogu nazvati, radim s puno ljubavi i slobodno stvaram kada hoću i koliko hoću, nemam prioritete, nemam radno vrijeme. Nedavno sam izlagao na 50. Ambienti u Zagrebu, sajmu posvećenom arhitekturi, dizajnu, graditeljstvu, uređenju interijera i eksterijera, namještaju i umjetninama, gdje su moji radovi izazvali veliku pažnju. Nisam vjerovao da će biti toliko upita, ali posjetitelji su pokazali ogroman interes i bilo je mnogo ponuda za buduće poslove tako da nemam straha za budućnost. Naime, uskoro planiram zaposliti nećaka koji se također vraća iz Njemačke kako bismo stvarali i ispunili narudžbe kojih ima zavidan broj.” – izjavio je Rolando zaključivši kako nastoji ostati nenormalan jer normalnih ionako ima previše, a njegova je priča još jedan od primjera kako strast i ljubav prema poslu mogu izmijeniti život.

Pročitajte još