RK NEXE krenuo s pripremama – Prijateljska utakmica s Osijekom je na rasporedu u petak

Zasluženi i prijeko potrebni odmor nakon izvrsne polusezone je završen. Ekipa se jučer okupila u sportskoj dvorani OŠ kralja Tomislava i odradila prvi trening, čime su započele pripreme za nastavak natjecateljske sezone. Prvom okupljanju nakon zimske stanke nisu se odazvali reprezentativci Marin Jelinić i Dominik Kuzmanović koji su ostali na užem popisu izbornika Horvata za nadolazeće Svjetsko rukometno prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj, kao i trener vratara Ninoslav Pavelić.

Od 16. do 22. siječnja Gromovi će pripreme nastaviti u Poreču

Tomislav Severec se nakon prvog dijela priprema s reprezentacijom vraća u klub, a nedostaju i Predrag Vejin i Aleksandar Bakić koji će također braniti boje svojih reprezentacija Srbije i Crne Gore na svjetskoj rukometnoj smotri. Prvoj su se ekipi na početku priprema priključili i mladi Gromovi Ivan Petrović, Stjepan Javorček, Dominik Liščić i mladi vratar Bodin Hrkać te već standardni juniorski reprezentativac Karlo Jurić.

Prvi dio priprema Gromovi će odraditi u Našicama, kombinirajući dvoranu i teretanu fitness centra NAC, a prvu kontrolnu utakmicu odigrat će već u petak 13. siječnja u 17 sati u Našicama protiv ekipe Osijeka. Od 16. do 22. siječnja ekipa će pripreme nastaviti u Poreču gdje će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica u sklopu međunarodnog memorijalnog turnira „Darko Pupovac” na kojemu će nastupiti mađarske ekipe Veszprem i Neka (ekipa mađarske nacionalne rukometne akademije), austrijski Fiversi, slovenska Dobova te domaćin Poreč. Prvu službenu utakmicu Gromovi će odigrati 25. siječnja u Novom Sadu protiv Vojvodine na otvaranju 12. sezone SEHA – Gazprom lige.

Pročitajte još