Rezultati pojačanih mjera u prometu

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 17 vozača osobnih automobila i 4 biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola, policijski službenici su evidentirali još 216 prekršaja od kojih je bilo 129 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom, 22 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanje pod zabranom, 2 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 39 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u petak, 6. svibnja, oko ponoći, u Valpovu, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Bjelovara. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,86 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 7. svibnja, u Kuševcu, oko 00,10 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 20-godišnji hrvatski državljanin nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio s kolnika. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,11 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Oko 11,35 sati, na autocesti A 5, relaciji Đakovo – Osijek, u prekoračenju brzine kretanja evidentiran je osobni automobil marke Porsche. Vozač se kretao osobnim automobilom brzinom od 242 kilometra na sat na mjestu gdje je brzina ograničena na 130 kilometara na sat. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Jučer, 8. svibnja, oko 23 sati, u Višnjevcu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 41-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio s kolnika. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,67 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još