Održana 67. redovna godišnja Skupština DVD Lila

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDobrovoljno vatrogasno društvo Lila održalo je proteklog vikenda 67. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Na sjednici su uz članove društva prisustvovali i predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava iz Baranjskog Petrovog Sela, Našica, Harkanovaca, Koške, Šljivoševaca, Kućanaca, Beničanaca, Klokočevaca, Šaptinovaca, Beljevine, Đurđenovca, Zoljana, Stipanovaca, Breznice, Jelisavca, Velimirovca, Valenovca i JVP Našice, te gosti među kojima su bili zapovjednik JVP Našice Danijel Matković, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije Nikica Mužević.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika društva Miroslava Ferčeca, izvješće o radu u protekloj godini iznio je tajnik Darko Ferčec. Tako se, između ostalog moglo čuti da društvo nije zabilježilo nijednu požarnu intervenciju, već samo jednu tehničku, te dvije vježbe u žetvenom periodu. Natjecateljska ekipa sudjelovala je na 8 natjecanja i osvojila 3 pehara. Posebno je istaknuta ženska B ekipa koja je ostvarila plasman na državno prvenstvo koje će se održati u Varaždinu. Nabavljena je namještaj za službene prostorije u vrijednosti od 15.000 kuna. Organizirane su radne akcije u kojima je utrošeno 170 radnih sati, a posebno su bile istaknute aktivnosti oko uređenja službene prostorije I postavljanja dodatne elektro instalacije, te postavljanja nove ograde oko mjesne crkve. Društvo je pred realizacijom nabave novog kombi vozila. U društvu danas djeluje 78 članica i članova, od toga je 10 operativnih, 17 izvršnih, 15 pričuvnih, te 35 djece i mladeži.

Financijsko izvješće za prošlu godinu je podnio blagajnik Danijel Ferčec, a predstavljen je plan rada te financijski plan za 2020., koji su, kao i izvješće o prošlogodišnjem radu, usvojena jednoglasno. U nastavku sjednice podijeljene su spomenice za 50, 40, 20 i 10 godina odanosti vatrogastvu. Spomenicu za 40 godina dobio je Đuro Hulak, a za 50 godina Dragutin Brodar. Čestitke na radu u protekloj godini članovima DVD-a Lila uputili su predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić i predsjednik VZ Osječko – baranjske županije Nikica Mužević. ‘’Čestitam svim članovima i članicama na natjecanjima, a posebno ženkoj B ekipi koja ide na državno natjecanje.’’ – istaknuo je Nikica Mužević.

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još

Učitavanje...