Održana 67. redovna godišnja Skupština DVD Lila

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lila održalo je proteklog vikenda 67. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Na sjednici su uz članove društva prisustvovali i predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava iz Baranjskog Petrovog Sela, Našica, Harkanovaca, Koške, Šljivoševaca, Kućanaca, Beničanaca, Klokočevaca, Šaptinovaca, Beljevine, Đurđenovca, Zoljana, Stipanovaca, Breznice, Jelisavca, Velimirovca, Valenovca i JVP Našice, te gosti među kojima su bili zapovjednik JVP Našice Danijel Matković, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije Nikica Mužević.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika društva Miroslava Ferčeca, izvješće o radu u protekloj godini iznio je tajnik Darko Ferčec. Tako se, između ostalog moglo čuti da društvo nije zabilježilo nijednu požarnu intervenciju, već samo jednu tehničku, te dvije vježbe u žetvenom periodu. Natjecateljska ekipa sudjelovala je na 8 natjecanja i osvojila 3 pehara. Posebno je istaknuta ženska B ekipa koja je ostvarila plasman na državno prvenstvo koje će se održati u Varaždinu. Nabavljena je namještaj za službene prostorije u vrijednosti od 15.000 kuna. Organizirane su radne akcije u kojima je utrošeno 170 radnih sati, a posebno su bile istaknute aktivnosti oko uređenja službene prostorije I postavljanja dodatne elektro instalacije, te postavljanja nove ograde oko mjesne crkve. Društvo je pred realizacijom nabave novog kombi vozila. U društvu danas djeluje 78 članica i članova, od toga je 10 operativnih, 17 izvršnih, 15 pričuvnih, te 35 djece i mladeži.

Financijsko izvješće za prošlu godinu je podnio blagajnik Danijel Ferčec, a predstavljen je plan rada te financijski plan za 2020., koji su, kao i izvješće o prošlogodišnjem radu, usvojena jednoglasno. U nastavku sjednice podijeljene su spomenice za 50, 40, 20 i 10 godina odanosti vatrogastvu. Spomenicu za 40 godina dobio je Đuro Hulak, a za 50 godina Dragutin Brodar. Čestitke na radu u protekloj godini članovima DVD-a Lila uputili su predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić i predsjednik VZ Osječko – baranjske županije Nikica Mužević. ‘’Čestitam svim članovima i članicama na natjecanjima, a posebno ženkoj B ekipi koja ide na državno natjecanje.’’ – istaknuo je Nikica Mužević.

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još