Razotkriven počinitelj kaznenog djela teška krađa

Razotkriven počinitelj kaznenog djela teška krađa

Razotkriven počinitelj kaznenog djela teška krađa

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 40-godišnji hrvatski državljanin počinio sedam kaznenih djela teška krađa. U noći s 14. na 15. svibnja 40-godišnjak je pokušao provaliti u prostorije ugostiteljskog objekta u Divaltovoj ulici u Osijeku. Tijekom travnja i svibnja provalio je u nekoliko prodavaonica i ugostiteljskih objekata u Osijeku i ukrao više boca raznog alkoholnog pića, informatičku opremu i novac. Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Oštećenje tuđe stvari

U jutarnjim satima 15. svibnja u Krstovoj ulici u Osijeku, na za sada neutvrđeni način, došlo je do požara u kojem su u potpunosti izgorjela dva osobna automobila. Požar se proširio na dio obiteljske kuće u blizini parkiranih vozila. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od nekoliko stotina tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prijevara

U poslijepodnevnim satima 15. svibnja 26-godišnjak je putem društvene mreže s nepoznatim počiniteljem dogovorio podizanje kredita u iznosu od više tisuća kuna. Na račun počinitelja uplatio je polog od više stotina kuna. Nakon obavljene uplate, počinitelj se više nije javljao 26-godišnjaku, niti mu je realizirao kredit. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Pet se dogodilo na području Osijeka, a po jedna na područjima Belišća i Našica.

Jučer, 15 svibnja, na području PU osječko – baranjske policijski službenici u prometu su zaustavili dvojicu vozača osobnih automobila koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 23,35 sati kada su u Vinkovačkoj ulici u Osijeku zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 0,97 grama po kilogramu.

Pročitajte još