Radni sastanak gradonačelnika i načelnika Osječko – baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko – baranjske županije danas (30. lipnja 2022. godine) je zamjenik župana Mato Lukić održao radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Osječko – baranjske županije, a raspravljalo se o nekoliko tema od zajedničkog interesa.

Ravnatelj Javne ustanove Županijska razvojna agencija Osječko – baranjske županije Denis Ćosić predstavio je mogućnosti koje ova županijska ustanova nudi općinama, gradovima i javno pravnim tijelima u vezi projekta “Tehnička pomoć JU ŽRA OBŽ 2019.-2023.”, a nazočnima je podijeljen nedavno pripremljen i usvojen Plan razvoja OBŽ za razdoblje do 2027. godine.

Održana je i prezentacija „Tehnologije u službi očuvanja šuma“

Direktor BISS-a (Business inteligence system) Robert Dimitrovski predstavio je HAVEN proizvode koji se koriste u svrhu upravljanja kritičnim situacijama javnih službi (vatrogasci, civilna zaštita, javne gradske službe), upravljanje ljudskim resursima, upravljanja imovinom javnih službi te za sakupljanje podataka sa intervencija (evidence management). Riječ je o korištenju naprednih tehnologija i kamera u svrhu praćenja situacije iz upravljačkog centra i monitoriranje područja obuhvaćenog kritičnim događajem. Ovim sustavom je osigurana i mogućnost slanja SMS poruka građanima koji se nalaze u blizini kritičnog događanja, s pravovremenim utjecajem na željeno ponašanje građana u slučaju takvih događaja.

Voditelji Projekta O2 Goran Ladišić, Ivan Vidaković i Milan Domazet održali su prezentaciju na temu „Tehnologije u službi očuvanja šuma“, dok je direktor SolarisPons-a Jurica Gorup predstavio projekt obnovljivih izvora energije, prelazak na opskrbu energijom putem solarnih panela (zelena tranzicija).

Pročitajte još