Prvi sastanak Humanitarne udruge Dar dobrote s budućim volonterima na projektu socijalne samoposluge u Našicama

hum1a

S obzirom da je naša svakodnevica pritisnuta teškom i naizgled bezizlaznom ekonomskom i gospodarskom situacijom, u Hrvatskoj se pojavila potreba otvaranja specijaliziranih trgovina, tzv. socijalnih samoposluga, u kojima socijalno najugroženije obitelji i građani mogu principom bodova dobiti namirnice kojima će bar malo olakšati tešku životnu situaciju u kojoj su se našli.

Budući da i naš grad nije pošteđen ove teške krize, nedavno je u Našicama osnovana Humanitarna udruga Dar dobrote s primarnim ciljem otvaranja socijalne samoposluge i na prostoru našega grada. Nakon Rijeke, Vinkovaca, Varaždina, Karlovca, Vukovara i Našice će dobiti svoju socijalnu samoposlugu, te postati prvi mali grad u Hrvatskoj s tom specijaliziranom trgovinom.

Premda bi veličina našeg grada mogla biti eventualni problem budući da se samoposluga isključivo opskrbljuje donacijama građana, bilo u obliku hrane, higijenskih i kućnih potrepština ili pak novčanih donacija koje bi se koristile za kupnju istih, udruga i njezino predsjedništvo kao koordinator projekta računaju na veliko srce i spremnost na pomoć naših građana.

hum2a

Realizacija samog projekta približava se kraju i iako nije utvrđen točan datum otvorenja socijalne samoposluge, to bi moglo biti veoma brzo, već kroz tri-četiri tjedna. Stoga je udruga ovaj vikend imala u prostoru samostanske vjeronaučne dvorane svoj prvi sastanak sa onima koji su volontiranjem spremni pomoći projektu socijalne samoposluge. Svi koji su došli mogli su čuti konkretnije informacije o tome kako je došlo do ideje za pokretanje ovog projekta te koji su daljnji koraci u realizaciji istog. Odaziv je bio dobar, ali predsjedništvo udruge se nada da to nije konačan broj te očekuju da će im se građani i dalje javljati za pomoć u svim oblicima, te im se i ovim putem zahvaljuju.

hum3a

Za sve daljnje informacije projekt socijalne samoposluge može se pratiti i putem službene Facebook stranice udruge i projekta: www.facebook.com/socijalnasamoposlugaNa

Pročitajte još