Započeo 1. Našice Open turnir u ubrzanom šahu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEOvaj vikend započeo je 1. Našice Open turnir u ubrzanom šahu, a trajat će sve do nedjelje, kada će se najuspješnijima podijeliti nagrade. Radi se, zapravo, o igri koja traje dvadeset pet minuta, uz dodatnih petnaest sekundi pri zadnjem potezu. Ubrzani šah srednji je tempo u brzini igranja šaha, a nalazi se između brzopoteznog i regularnog šaha.

Ovo prvenstvo održava se pod pokroviteljstvom Grada Našica i Osječko – baranjske županije, a organizirano je u suradnji sa Šahovskim savezom Osječko – baranjske županije i Šahovskim klubom „Slavonac”. U natjecanju se okušao i gradonačelnik Grada Našica, Josip Miletić, koji je u uvodnom govoru otvorenja natjecanja svima poželio puno uspjeha.

„Ovaj turnir je izuzetno jak, što se vidi zbog prisutnosti velemajstora. Uvjeren sam da će ovaj vikend grad Našice odisati šahovskim duhom i da će ovo postati jedna lijepa tradicija, jer cilj nam je da ovo uskoro postane i državno prvenstvo”, rekao je gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

Glavni sudac je Zdravko Birovljević, koji je na otvorenju ukratko prezentirao pravila. Veliki broj prijava, ali i prijave šahovskih velemajstora na ovo natjecanje razveselili su i predsjednika Šahovskog kluba „Slavonac”, Matiju Gvozdanovića.

„S obzirom na to da je ovo naš prvi Našice Open turnir, jako sam zadovoljan sa prijavom preko 70 igrača, među kojima su i velemajstori, kao i stranci iz Srbije. Ima jako puno kadeta do 15 godina, a što se tiče seniora, to su igrači od 20 do 50 godina i uglavnom poznata lica koja već godinama igraju šah”, rekao je Matija Gvozdanović, predsjednik Šahovskog kluba „Slavonac”.

Svim natjecateljima želimo puno sreće i uspjeha, kao i ugodan boravak u našem malom gradu.

Pročitajte još

Učitavanje...