Provedena prometna edukacija za predškolce

Tijekom 2023. godine nastavlja se dobra suradnja policijskih službenika za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske s Dječjim vrtićem Osijek u provedbi preventivnih aktivnosti „Sigurnost u cestovnom prometu“.

Ciljevi projekta su povećanje razine svijesti i znanja roditelja o odgovornom i pravilnom odgoju njihove djece predškolske dobi u suradnji s odgojiteljima i policijskim službenicima, kao i povećanje razine znanja, vještina i sposobnosti djece predškolske dobi za lakše snalaženje u svojoj okolini.

Projekti istoga cilja nastavit će se provoditi tijekom cijele godine

Tako su predškolci do sada u dječjim vrtićima Pčelica i Sjenčica u Osijeku doznali kako mogu sigurno sudjelovati u prometu kao pješaci, kao putnici u vozilu, putnici na biciklu ili kada samostalno voze bicikl. Projekti istoga cilja nastavit će se provoditi tijekom cijele godine, ne samo u Gradu Osijeku nego i u svim drugim vrtićima na području Policijske uprave osječko – baranjske. Ovakve aktivnosti su prilika da djeca budu u društvu policijskih službenika te da se dodatno informiraju o elementima sigurnosti sudjelovanja u prometu.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još