Provaljivao u automobile


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći, s 14. na 15. ožujka, u Đakovu i Budrovcima, nepoznati počinitelj provalio je u više osobnih automobila, iz kojih je ukrao novčanike s novcem i osobnim dokumentima. Vlasnicima je nastala materijalna šteta oko 3 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja potragu za nepoznatim počiniteljem.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila MUP savjetuje:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo

Ukrao gorivo iz radnih strojeva

U periodu od 13. do 15. ožujka, u šumskom predjelu u blizini mjesta Donji Miholjac, nepoznati počinitelj provalio je u šumarsku kućicu i radne strojeve te ukrao više od 150 litara pogonskog goriva, kanistre za gorivo i različiti alati. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja potragu za nepoznatim počiniteljem.

Razbojnička krađa

Jučer, 15.ožujka, oko 15,20 sati, u Osijeku, 43-godišnji hrvatski državljanin je iz trgovine ukrao tri boce piva. Krađu je zamijetila 57-godišnja djelatnica trgovine i pokušala spriječiti kradljivca u bijegu. S ciljem zadržavanja ukradenog piva, 43-godišnjak je udario djelatnicu i pobjegao iz trgovine. Brzom intervencijom, policijski službenici pronašli su i uhitili 43-godišnjaka. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojnička krađa, 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Jučer, 15. ožujka, u 15,05 sati, u Velimirovcu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač bicikla 54-godišnji hrvatski državljanin iz Velimirovca. Vozaču bicikla evidentirana je koncentracija alkohola u krvi od 1,45 grama po kilogramu.

U 19,20 sati, u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je 53-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca. Vozač osobnog automobila odbio se alkotestirati te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 22,27 sati, u Dalju, u nadzoru prometa zaustavljen je 28-godišnji hrvatski državljanin iz Dalja, koji je upravljao osbnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još