Provalio u ugostiteljski objekt

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u periodu od 18. ožujka do 8. svibnja, u Belom Manastiru nepoznati počinitelj provalio je u skladište ugostiteljskog objekta, iz kojeg je ukrao veću količinu raznih alkoholnih pića. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Građanin pronašao minobacačku minu

Jučer, 8. svibnja, u jutarnjim satima, u blizini mjesta Bolman 43-godišnjak iz Novog Bolmana prilikom izvođenja poljoprivrednih radova pronašao je minobacačku minu call. 40 mm. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu iz razloga sigurnosti na mjestu pronalaska minu je uništio.

Podsjećamo Vas da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su zabile lake tjelesne ozljede, dok su ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Đakova te po jedna na području Našica i Donjeg Miholjca.

Pročitajte još