Provalio u trgovinu i ukrao cigarete


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći, 11. srpnja, u Đakovu nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu i iz prodajnog prostora otuđio cigarete i druge razne artikle te novčani utržak. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta u iznosu više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Neopreznim paljenjem suhog granja zapalio ogrijevna drva

Jučer, 11. srpnja, oko 22,20 sati u Zoljanima, došlo je do požara na otvorenom prostoru. Obavljenim očevidom utvrđeno da je do požara došlo na način da je 59-godišnjak prilikom paljenja suhog granja vatru ostavio bez nadzora te uslijed puhanja vjetra vatra se proširila na ogrijeva drva. Nastala materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Našice, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Zbog izazivanja požara protiv 59-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

 

Požar na poljoprivrednoj površini

Jučer, 11. srpnja, oko 13,30 sati u blizini mjesta Baranjsko Petrovo Selo, došlo je do požara na poljoprivrednoj površini zasijanoj ječmom. Na mjestu događaja očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske u suradnji s protupožarnim inspektorom te su utvrdili da je do požara došlo uslijed djelovanja otvorenog plamena. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Baranjsko Petrovo Selo. Vlasnici 48-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće o događaju.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i po jedna na području Belog Manastira i Belišća.

Stric pivo

Pročitajte još