Provalio u obiteljsku kuću

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u petak, 4. listopada u Podravlju, nepoznati je počinitelj razbio staklo prozora kuće u vlasništvu 71-godišnjeg hrvatskog državljanina te iz kuće ukrao više od pet tisuća kuna i ručne satove. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

U vremenskom periodu od 23. rujna do 5. listopada u Osijeku, nepoznati je počinitelj provalio prozor obiteljske kuće u vlasništvu 80-godišnjeg hrvatskog državljanina te iz kuće ukrao više od dvadeset tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Krivotvorio vozačku dozvolu

Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. U petak, 4. listopada u Đakovu, 33-godišnjak dragovoljno je izručio krivotvorenu vozačku dozvolu, koja je uz potvrdu oduzeta. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometna nesreća s poginulom osobom

U subotu, 5. listopada u 12,20 sati u Kondriću, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. 64-godišnji hrvatski državljanin iz Selaca Đakovačkih upravljajući neregistriranim traktorom sa priključnom prikolicom u jednom trenutku izgubio je kontrolu nad vozilom i sletio u desni odvodni kanal u smjeru kretanja. Tom prilikom vozač traktora pao je s istoga uslijed čega je preminuo na mjestu događaja.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osamnaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, dok je u drugoj jedna osoba lakše ozlijeđena. Preostalih šesnaest nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Dvanaest su se dogodile na području Osijeka, tri na području Đakova, dvije na području Belišća te jedna na području Našica.

U subotu, 5. listopada, u vremenu od 00,00 do 24,00 sati policijski službenici zaustavili su tri vozača pod utjecajem alkohola.

  • u 03,58 sati, u Osijeku, policijski službenici zaustavili su automobil s kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu.
  • u 04,10 sati, u Osijeku, policijski službenici zaustavili su automobil s kojim je upravljao 18-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 0,21 grama po kilogramu.
  • dana 5. listopada, u 09,55 sati u Donjem Miholjcu, policijski službenici zaustavili su 44-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu.

U nedjelju, 6. listopadu u vremenu od 00,00 do 24,00 sati policijski službenici zaustavili su šest vozača pod utjecajem alkohola.

  • u 00,50 sati, u Višnjevcu, policijski službenici zaustavili su automobil s kojim je upravljala 45-godišnja hrvatska državljanka uz prisutnost alkohola u krvi od 0,99 grama po kilogramu.
  • u 01.00 sati, u Osijeku, policijski službenici zaustavili su automobil s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 0,88 grama po kilogramu.
  • u 01.55 sati, u Osijeku, policijski službenici zaustavili su automobil s kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 0,27 grama po kilogramu.
  • u 02.30 sati, u Osijeku, policijski službenici zaustavili su automobil s kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola 0,68 grama po kilogramu.
  • u 05.00 sati, u Osijeku, policijski službenici zaustavili su automobil s kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 0,96 grama po kilogramu.
  • u 14,15 sati, u Osijeku, policijski službenici zaustavili su teretni automobil s kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije uz prisutnost alkohola od 1,16 grama po kilogramu.

Pročitajte još