Provalio metalni ormar za oružje

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 10. do 19. siječnja, u Paučju, nepoznati počinitelj je u obiteljskoj kući provalio metalni ormar za oružje i ukrao pištolj HS, više komada streljiva, pušku s glatkim cijevima te pušku s užlijebljenim cijevima CZ. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 5000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPronevjerio tvrtku

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je početkom mjeseca rujna i krajem mjeseca studenog prošle godine, 38-godišnji hrvatski državljanin kao djelatnik u trgovini auto dijelovima u Osijeku, naručio dijelove za automobil te ih zadržao za sebe.Pravnoj osobi iz Osijeka počinjena je materijalna šteta u vrijednosti oko 6500 kuna. Protiv 38-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Pronevjera.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 5 prometnih nesreća, u dvije prometne nesreće 2 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a 3 prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka policija je evidentirala tri prometne nesreće, a na području Belišća dvije prometne nesreće.

Jučer, 19. siječnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 3 vozača (2 vozača osobnog automobila i 1 vozač teretnog automobila) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 20,20 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,93 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 5000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U 04,30 sati, kod skretanja za mjesto Satnica, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 38-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca, upravljao je osobnim automobilom i zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,57 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U 15,30 sati, između mjesta Nemetin i Klisa, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač, 30-godišnji hrvatski državljanin iz Meca, upravljao je osobnim automobilom i zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,94 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Stric pivo

Pročitajte još