Provale tijekom blagdana

Provale tijekom blagdana

Provale tijekom blagdana

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske tijekom poslijepodnevnih sati 24. prosinca nepoznati je počinitelj provalio u osobni automobil parkiran u Bilogorskoj ulici u Čepinu. Počinitelj je ukrao torbicu s dokumentima i mobitelom, pričinivši vlasniku materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Također u večernjim satima 24. prosinca nepoznati je počinitelj provalio i u prostorije župnog ureda na području Čepina i ukrao nakit, novac i razne predmete, pričinivši materijalnu štetu od više stotina kuna.

Nepoznati je počinitelj 25. prosinca provalio u obiteljsku kuću u Ulici Augusta Šenoe u Valpovu. Počinitelj je ukrao više tisuća kuna.

U noći s 25. na 26. prosinca nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u Ulici Antuna Gustava Matoša u Višnjevcu i ukrao nakit vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

U večernjim satima 26. prosinca nepoznati je počinitelj provalio u prostorije obiteljske kuće u Ulici braće Radića u Strizivojni i ukrao nakit. Potom je provalio u obiteljsku kuću u neposrednoj blizini, u Ulici Matije Gupca i, također, ukrao nakit. Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od više tisuća kuna.

Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Razotkriveni počinitelji kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnik i 23-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo teška krađa. U prijepodnevnim satima 24. prosinca počinitelji su provalili u stan u stambenoj zgradi na Vijencu Jakova Gotovca u Osijeku te su se udaljili ne otuđivši ništa. Nedugo nakon provale, policijski službenici pronašli su počinitelje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. U jutarnjim satima 25. prosinca 27-godišnjak je s parkirališta u Tenji ukrao osobni automobil. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesenu su kaznene prijave.

 

Požar u Osijeku i Satnici

Oko 17 sati 24. prosinca došlo je do požara u prostorijama udruge na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku. U požaru je oštećen inventar, a nastala je materijalna šteta od oko dvadeset tisuća kuna. Očevidom je isključen tehnički uzrok. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti izbijanja požara.

U srijedu, 26. prosinca, oko 11,30 sati došlo je do požara na pušnici u Satnici. Vlasnik je zapalio vatru u pušnici, došlo je do nekontroliranog plamena u metalnim bačvama, zbog čega se zapalilo krovište, krovne grede i daske te mesni proizvodi koji su se sušili. Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko dvadeset pet tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom blagdana na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je trinaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih dvanaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Šest se dogodilo na području Osijeka, tri na području Našica, dvije na području Baranje, a po jedna na područjima Đakova i Belišća.

Pročitajte još