Proslavljen Dan državnosti

Proslavljen Dan državnosti

Prigodnim programom ispred zgrade Gradske uprave proslavljen je Dan državnosti, koji je upriličio nastup našičkih mažoretkinja Dora i Gradske glazbe Našice. Nakon nastupa slijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska. Čast poginulim braniteljima odali su gradonačelnik Josip Miletić, dogradonačelnik Krešimir Žagar, ispred Osječko – baranjske županije, potpredsjednik skupštine Ivica Čeme i županijski vijećnik Vanja Prošić, saborski zastupnik Domagoj Mikulić te članovi udruga proizišli iz Domovinskog rata.

Okupljenima se obratio gradonačelnik Miletić te svima čestitao Dan državnosti uz riječi pokojnog dr. Franje Tuđmana „Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska”

„Upućujem pozdrav obiteljima poginulih i nestalih branitelja te pozdrav svim hrvatskim braniteljima kao i svim udrugama proizišlim iz Domovinskog rata te Hrvatskoj vojsci i policiji. U svom obraćanju prisjetit ću se povijesnih trenutaka koji su se događali 1991. godine kada je s voljom većine hrvatskoga naroda odlučeno da nastane samostalna i suverena Republika Hrvatska. Na Hrvatskom saboru, upravo na današnji dan, potvrđena je volja naroda. Iako nije bilo lako donijeti ove odluke ipak su donesene na čelu s dr. Franjom Tuđmanom i svima onima koji su tada sjedili u sabornici. Među njima posebno ću pozdraviti, i ovdje prisutna dva sugrađana, Ivicu Čeme i Miroslava Čičeka. S njima je bio i pokojni Vinko Buljan iz Feričanaca.” – dodao je Josip Miletić te istaknuo da ipak ova odluka ne može zasjeniti Domovinski rat koji nije dio prošlosti nego sadašnjosti.

Minutom šutnje svi prisutni su odali počast poginulim braniteljima koji su Hrvatsku sanjali, a mi ju danas živimo te prvom hrvatskom predsjedniku. Nakon njega molitvu za sve poginule branitelje i za sve one koji su svoju žrtvu poklonili za Hrvatsku predvodio je fra Zoran Bibić. U 18:30 sati slijedila je misa u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog.

[aigpl-gallery id=”39529″]

Pročitajte još