Pronašao bombu

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 14. veljače, oko 16,30 sati, u blizini Donjeg Miholjca, u poljskom predjelu 48-godišnji hrvatski državljanin pronašao je ručnu bombu M-91 koja je iskopana prilikom čišćenja odvodnog kanala. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske bombu je s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće koje su se dogodile na području Đakova. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozlijede, a jedna prometna nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

U vremenu od 12. do 14. veljače na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 11 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola: 9 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla.

 

Osim alkohola, evidentirano je 250 prekršaja od kojih 136 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 13 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja pod zabranom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu, 8 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 77 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 12. veljače, oko 20 sati, u Osijeku, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,58 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Jučer, 14. veljače, u 17,25 sati u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Brijesta. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,41 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još