Google Street View automobili ponovno u Hrvatskoj

Google Street View automobili vraćaju se u Hrvatsku i tako će tijekom sljedećih mjeseci obilaziti mnoge gradove i ceste diljem lijepe naše. Cilj ove ponovne vožnje je ažuriranje fotografija na Google Street View. Ažuriraju se podatci gradova kao što su Požega, Osijek, Krapina, Vukovar, Split, Dubrovnik i Šibenik te brojni drugi, cesta i autocesta u svim hrvatskim županijama na Google kartama. Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova, kao što su Zagreb, Pula, Đakovo ili Zadar, brojne povijesne znamenitosti kao što su katedrala sv.Jakova u Šibeniku, Dioklecijanova palača u Splitu, Neptunov hram u Poreču ili osječka Tvrđa kao i prirodne ljepote poput Nacionalnog parka Plitvička jezera ili Parka prirode Papuk.

Nove fotografije će pomoći korisnicima da se orijentiraju ali i da lakše planiraju putovanja

Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja. Street View je dio Googlevih karata, a dostupan je u više od 220 zemalja širom svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući tom servisu, korisnici mogu razgledavati različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva. Dostupan je i u aplikacijama Google Earth i Google kartama za mobilne uređaje.

U Hrvatskoj od 2012. godine

U Hrvatskoj je Street View dostupan od 2012. godine i stalno se ažurira kako bi omogućio što vjerniju sliku stvarnosti. Osim ulica i cesta, Google je fotografirao i pješačke zone hrvatskih gradova ali i i drugih lokacija do kojih automobili nemaju pristup.

Zajamčena privatnost

Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije.

 

Pročitajte još