Pronađen počinitelj prijevare

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 53-godišnjak počinio kazneno djelo „Prijevara“. Tijekom svibnja 2023. godine, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi i lažnim prikazivanjem činjenica, počinitelj je doveo u zabludu 86-godišnjaka tako da je od njega kupio traktor s prikolicom kojom prilikom mu je dao 100 eura kao jamstvo dok mu do danas nije isplatio ostatak dogovorenog iznosa od 800 eura, navode iz PU osječko – baranjske. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

S kamiona ukrao akumulatore

Nepoznati počinitelj je između 20. i 21. veljače u Osijeku s parkiranog kamiona ukrao dva akumulatora u vrijednosti 450 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Na nadvožnjaku autoceste A5 osvanuli grafiti

Nepoznati je počinitelj između 27. i 28. veljače na nadvožnjaku iznad autoceste A5, na prijelazu Velike livade pod teritorijalnom nadležnošću PP Đakovo, ispisao crnim sprejom četiri grafita „U“ i crvenim sprejom grafit „NDH“. Policija traga za počiniteljem.

Pronašli ručnu bombu iz II. svjetskog rata

U Belom Manastiru prilikom izvođenja radova na Gradskom groblju jučer su djelatnici čistoće pronašli improviziranu ručnu bombu iz II. svjetskog rata, koju je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom koja se dogodila na području PPRP Osijek.

Evidentirano pet vozača pod utjecajem alkohola

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano pet vozača (2 osobnog automobila, 1 bicikla, 1 traktora i 1 električnog romobila) koji su bili pod utjecajem.

Upravljao autom s 2,09 promila

Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u 23,10 sati u Podravskoj Moslavini, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 53-godišnjak iz Podravske Moslavine s 2,09 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još