Pronađen kradljivac vodomjera

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakovo utvrđena je osnovana sumnja da je 60-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. U vremenu od sredine prošle godine do početka ožujka u Trnavi 60-godišnjak je demontirao vodomjer i ukrao sat čime je pravnu osobu oštetio za oko 240 eura. Protiv osumnjičenog slijedi prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Razbojništvo u trgovini u Čepinu

Nepoznati maskirani počinitelj jučer je oko 21 sati u trgovini u Čepinu uz prijetnju silom od trgovkinje zatražio novac, koja mu ga je predala. Pravnoj osobi pričinjena je materijalna šteta do 440 eura. Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Krali novac iz sobe u kojoj je drijemala

Nepoznati počinitelji jučer su oko 16 sati u Kotlini na području Baranje ušli u otključanu kuću i ukrali 300 eura iz sobe u kojoj je 74-godišnja vlasnica spavala. Policija intenzivno traga za počiniteljima.

Prilikom uređenja vrta pronašao minu

U Mecama je jučer je oko 18 sati 49-godišnjak prilikom uređenja vrta iskopao tromblonsku minu M60. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji ju je na siguran način izuzeo.

Tijekom protekla 24 sata osam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede, a šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području PPRP Osijek dogodile su se četiri prometne nesreće, u Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Đakovu, Belišću po jedna prometna nesreća.

Upravljao automobilom s 1,46 promila

Jučer su u nadzoru prometa evidentirana četiri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u Osijeku, kada je zaustavljen 45-godišnji vozač osobnog automobila iz Bilja. Njemu je evidentirano 1,46 promila u organizmu, zbog čega je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 660 do 1.990 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 4 boda.

Pročitajte još