Osobno vozilo s kolnika sletjelo u odvodni kanal

Organizacija vatrogasaca iz Našica - Požar na otvorenom

Našički vatrogasci

Jučer oko 8 sati našički vatrogasci, djelatnici hitne pomoći i policije zaprimili su dojavu o tehničkoj intervenciji u Breznici Našičkoj. Kako smo neslužbeno saznali, radilo se o slijetanju osobnog automobila u odvodni kanal pri čemu je jedan osoba zadobila teže ozlijede, dok je druga prošla bez težih ozljeda. Dežurni operativni djelatnik JVP Našice putem sustava za alarmiranje odmah je obavijestio sve Našičke vatrogasce o nastalom događaju, ali su pri samom izlasku na intervenciju dobili poziv kako je osoba izvučena iz automobila. Što je uzrok prometnoj nezgodi, još nemamo službeni izvještaj policije.

Požar otvorenog prostora

Isto tako jučer oko 19 sati vatrogasci su dobili dojavu o požaru otvorenog prostora (suha trava i nisko raslinje) u mjestu Rozmajerovac (Granice). Putem sustava za alarmiranje svi dobrovoljni i profesionalni vatrogasci obavješteni su o nastalom događaju. Na mjesto intervencije odmah je bilo upućeno 3 vozila (zapovjedno, kombi vozilo, te jedno navalno – šumsko vozilo) i 12 vatrogasaca! Intervencija je završena oko 22 sata.

Ovim putem upozoravamo sve kako je paljenje vatre na otvorenim površinama vrlo rizično i često se sama vatra otme kontroli i štete budu ogromne.

Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 495 poziva, od toga 71 za hitnu medicinsku pomoć, 42 za policiju i 2 poziva za vatrogasce.

U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježeno je 5 prometnih nesreća s tri ozlijeđene osobe. Tri se dogodilo na području Osijeka, a dvije na području Našica.

Na području Brodsko-posavske županije u gradu Slavonskom Brodu te općinama Sibinj, Bebrina, Bukovlje, Brodski Stupnik, Oriovac i Podcrkavlje voda iz gradskog vodovoda nije za piće, tijekom jutra biti će dostavljeno na razne lokacije cisterne i voda u bocama za građane.

Pročitajte još