Projekt “Biciklirajmo, biciklističkom” u Našicama

U nedjelju, 17. srpnja 2022. godine, policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske i Policijske postaje Našice, na području Grada Našica provodili su Preventivni projekt „Biciklirajmo, biciklističkom“.


U okviru preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“ jedan od specifičnih ciljeva je promicanje zdravih životnih navika, ali i edukacija odnosno informiranje biciklista o elementima sigurne i pravilne vožnje biciklom budući da takvim načinom vožnje mogu znatno pridonijeti poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Svakodnevna vožnja biciklom ima pozitivne učinke na zdravlje

Ovakva i slična događanja su jedinstvena prilika da građani budu u društvu policijskih službenika s naglaskom na prevenciju, da razmjenjuju iskustva te se dodatno informiraju o elementima sigurnosti.

Svakodnevna vožnja biciklom ima pozitivne učinke na zdravlje, no kretanje biciklom u prometu povećava rizik nastanka ozljeda uslijed padova i sudara s drugim sudionicima u prometu.

Da bi se tijekom vožnje biciklom izbjegle neželjene posljedice vrlo je važno posebnu pozornost usmjeriti na mjere prevencije kod mladih poput nošenja zaštitne opreme.

I nadalje će se nastaviti postupanje po preventivnim projektima na području Osječko – baranjske županije s ciljem poboljšanja sigurnosti u cestovnom prometu i izbjegavanja tragedija posebice najranjivijih skupina u prometu pješaka i biciklista.

Foto: PU osječko – baranjska

Stric pivo

Pročitajte još