5 . Dan Univerzalne športske škole – Zagreb, 26. svibnja 2012. godine

igre28_5_1a

 

U subotu, 26. svibnja 2012. godine u Zagrebu, Hrvatski školski športski savez je na atletskom stadionu ŠRC Mladosti, organizirao, po peti puta, Dan Univerzalne športske škole za odijeljenja Univerzalnih šporskih škola iz svih županija Republike Hrvatske. Na samoj manifestaciji se okupilo 774 učenika osnovnih škola iz 21 županije Lijepe Naše.
Učenice Maja Drozd, Tajana Tomić, Martina Nekić te učenici Fran Cili, Matej Šprem i Zvonimir Špehar, kao i njihov voditelj Mario Gajski, iz našičke Osnovne 
škole Dore Pejačević, također, su prisustvovali ovoj manifestaciji, a kao jedni od pet ekipa predstavnika Osječko-baranjske županije.

 

 igre28_5_2a

Učenici su imali priliku stečena znanja pokazati kroz 21 radnu stanica, a same stanice su sadržavale elemente iz programa Univerzalne športske škole: od gimnastičkih elemenata, elemenate atletike, hokeja, pola, košarke, nogometa, rukometa, brojnih zabavnih igara, skoka u dalj, štafetnih igara i ostalih sadržaja. Samoj manifestaciji su bili prisutne brojne poznate osobe te olimpijci s kojma su se djeca imala priliku i slikati na predviđenim stanicama.

  igre28_5_3a

 igre28_5_4a

 Uz promicanje pozitivnih vrijednosti bavljenja športom djece, sam slogan manifestacije ove godine je bio: «I ja ću se baviti športom».  To se potvrđuje i time da je svaki učenik koji je nastupio na ovoj manifestaciji pobjednik koji je dobio medalju i diplomu. Sam cilj u konačnici nije bio postizanje sportskog rezultata, već zabava kroz sportsko druženje. Ovom prilikom je bio i upriličen te proslavljen međunarodni Olimpijski dan koji se inače svake godine obilježava 23. lipnja.

igre28_5_5a

(Tekst&Foto:  dipl.mag.cin. Mario Gajski)

Pročitajte još