Policija nadzire provođenje mjera – #ostanidoma

Ovoga vikenda se nastavlja lijepo proljetno vrijeme, a što je veliki izazov provođenju odluke Stožera civilne zaštite o ograničavanju kretanja građana. Ovim putem obavještavamo građane da će i ovoga vikenda Policijska uprava osječko – baranjska nadzirati sva javna mjesta na kojima može doći do okupljanja građana. Stoga vas pozivamo, da bez obziran na lijepo vrijeme, boravite u krugu najuže obitelji i tako na osobnoj razini doprinesete sprječavanju širenja virusa. Policijska uprava osječko – baranjska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode brigu o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice u kojoj žive.

 

Pokrenut projekt „Kultura na kotačima”

Kulturni centar Osijek u suradnji s Gradom Osijekom od 23. travnja, provodi program „Kultura na kotačima”. Kroz ovaj program dovodimo niz kratkih kulturnih sadržaja u razne gradske četvrti i omogućujemo građanima Osijeka da u ovim programima sudjeluju sa svojih prozora i balkona, odnosno u skladu s propisanim mjerama socijalnog distanciranja.

 

Kultura na kotačima” program je u koji su se uključile i ostale gradske kulturne institucije, tako da u ovom projektu s vlastitim sadržajima nastupaju: Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek te Gradske galerije Osijek.

 

Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske uključili su se u program i samim tim brinu o provođenju mjera distanciranja. Ovom prilikom izražavamo zahvalnost svim građanima Osijeka na ozbiljnom i dosljednom poštivanju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite. A kako je to izgledalo možete pogledati na poveznici “Kultura na kotačima”.

Pročitajte još