Prodavala fotoaparat pa ostala bez novca

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u petak, 17. lipnja 32-godišnjakinji se na oglas o prodaji fotoaparata javila nepoznata osoba te tražila dogovor porukama putem internet aplikacije „WhatsApp“. Nakon dogovora o kupnji 32-godišnjakinja je slikala prednju i zadnju stranu bankovne kartice te poslala slike nepoznatoj osobi radi uplate 250,00 kuna. Nakon kratkog vremena nepoznata osoba je „skinula“ novac s računa, čime je 32-godišnja vlasnica oštećena za oko 5.800,00 kuna. Policija nastavlja intenzivno traganje za prevarantom. Također, policija vas upozorava da nikad ne dijelite ili upisujete CVC/CVV broj niti autorizirate transakciju jer je za uplatu na vaš račun dovoljno dati IBAN broj.


S 2,35 promila skrivio prometnu nesreću

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a u četiri je nastala materijalna šteta. Kod jednog vozača u prometnoj nesreći evidentirana je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi.

Jučer oko 23,20 sati u Podravskim Podgajcima dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške ozlijede. Vozač osobnog automobila 35-godišnjak zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio s kolnika te mu je alkotestiranjem evidentirano 2,35 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.300,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova. Na području Osijeka dogodilo se dvije prometne nesreće, a u Đakovu, Donjem Miholjcu i Belom Manastiru po jedna prometna nesreća.

Alkoholizirani vozači

Također jučer na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je četiri vozača osobnog automobila i 1 biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23 sata u Bistrincima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 65-godišnji biciklista te mu je alkotestiranjem evidentirano 1,82 promila alkohola u krvi.

Foto: ilustracija

Stric pivo

Pročitajte još