Prigradsko naselje Dudić, pod opsadom lisica – Ulaze im u domove

lisica2
lisica2

Danas, smo na poziv mještana Dudića, prigradskog naselja Našica koji se nalazi na samom rubu grada i početka šumskih predjela Krndije obišli njihove ulice te se uvjerili u točnost najezde lisica na ovo mjesto. 

Naime, mještani Dudića imaju već duže poprilično problema zbog velikog broja lisica koje ovo prigradsko naselje stvarno opsjedaju. Već i na našem dolasku, u ulici koja vodi ka Duduću imali smo prilike se stvarno uvjeriti kako je broj lisica na ovom području stvarno drastično povećan. Kao što možete vidjeti na fotografiji koju smo učinili danas lisice nesmetano šetaju ulicama, a kako smo saznali od mještana uništavaju svu perad, pa čak ulaze i u kuće. Tako nam je jedan od mještana (podaci poznati redakciji) rekao osobno kako je u njegovu kuću ušla lisica, te nakon što je on prvo pomislio kako se radi o mački, shvatio kako je ipak šumski stvor odlučio provjeriti ima li što za hranu upravo u njegovom domu. Iako je spomenuti gospodin krenuo prema njoj, lisica se samo mirno udaljila nekoliko koraka te stala i promatrala vlasnika što misli učiniti. Isto tako, nekoliko mještana Dudića nam je potvrdilo kako su u zadnjih nekoliko mjeseci primijetili kako im sve više nedostaje domaćih životinja, većinom kokoši, te da unatoč velikom broju pasa koje imaju, lisice nesmetano i dalje operiraju. Uz sve to, prije par dana jedna gospođa se kretala putem Duduća, ali su je presrele 3 lisice te se dalje nije usudila kretati dok se one nisu udaljile.

O kojem se broju ovih vrlo lukavih lija radi, to možemo samo nagađati, iako prema svemu sudeći, a i po tvrdnjama određenog broja mještana Dudića, misli se kako ih je sigurno 4-5, što starijih, a što tek okoćenih. Mještani su odlučili također o tome obavijestiti i gradske službe ili nekoga tko bi ovaj problem riješio, jer činjenica je sigurno da je ovo situacija koja se mora riješiti što prije.

Pročitajte još