Preventivni projekti „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“

Tijekom mjeseca ožujka 2022. godine, na nogometnom stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku, odigrana je prvenstvena nogometna utakmica između NK „Osijek“ i HNK „Gorica“ i u Našicama u dvorani OŠ ” Kralja Tomislava” međunarodna rukometna utakmica „KUP EHF“, između RK “NEXE” iz Našica te RK “Eurofarm Pelister”  iz Bitolja, Sjeverna Makedonija.

Policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko – baranjske i kontakt policajci Policijske postaje Našice, proveli su preventivne aktivnosti u okviru preventivnog lokalnog projekata „Budi navijač, a ne razbijač“ i preventivnog nacionalnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“ na način da su dijelili edukativno – informacijske letke gledateljima i navijačima, osobito djeci i mladima, a s ciljem senzibiliziranja svih sudionika sportskih događanja o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim utakmicama kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.

Preventivne aktivnosti provedene su i tijekom nogometne utakmice između NK „Osijek“ i NK „Hajduk“ Split

U sklopu navedenih preventivnih projekata, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko – baranjske tijekom mjeseca ožujka 2022. godine, održali su nekoliko predavanja i radionica o ponašanju navijača na sportskim natjecanjima učenicima osnovnih i srednjih škola u Osječko – baranjskoj županiji.

3. travnja 2022. godine, preventivne aktivnosti provedene su i tijekom nogometne utakmice između NK „Osijek“ i NK „Hajduk“ Split, na način da su velikom broju gledatelja i navijača uručeni edukativno – informativni materijali koji prate provedene preventivne projekte.

Cilj ovih projekata je povećanje sigurnosti sudionika i gledatelja na sportskim natjecanjima, sprječavanje vrijeđanja na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport te razvijanje navijačke kulture na način da se navija bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja.

Izvor: PU osječko – baranjska

Pročitajte još