Pronašao osam ručnih bombi

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, u Dalju, kod rijeke Dunav, 25-godišnjak je pronašao osam ručnih bombi. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izašao je na mjesto pronalaska i na siguran način izuzeo tri ručne bombe M 75 i pet ručnih bombi M 52.

Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Također pozivaju građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Policijski službenici vas mole da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Tijekom protekla 24 sata evidentirano šest prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća, od kojih je u jednoj jedna osoba teško ozlijeđena, dok je u pet nastupila materijalna šteta. Na području Osijeka evidentirane su tri, a na području Belog Manastira, Našica i Donjeg Miholjca po jedna prometna nesreća.

Pročitajte još