Preuzmite slikovnicu „S Mudricom hrabro u školski svijet’’

Polazak u prvi razred predstavlja veliki trenutak u životu svakog djeteta i njihovih roditelja. To je vrijeme kada se mališani upućuju u svijet obrazovanja, stvaraju prve prijatelje i stječu neprocjenjivo iskustvo koje će ih pratiti kroz cijeli život. No, zajedno s tim uzbuđenjem često dolazi i određena doza treme i neizvjesnosti. U toj cijeloj priči pronašla se i Mudrica, djevojčica koja korača u školski svijet.

Središnji državni ured za demografiju i mlade odlučio je polazak u školu učiniti još posebnijim za naše prvašiće. U sklopu naše predanosti obrazovanju i poticanju emocionalnog razvoja djece, s ponosom najavljujemo da ćemo svim prvašićima u Republici Hrvatskoj darovati slikovnicu pod nazivom „Mudrica“. Ured vjeruje da će „Mudrica“ obogatiti njihovo već ionako značajno iskustvo polaska u prvi razred. Na taj način, postat će mala, ali značajna uspomena na njihovo odrastanje i ulazak u novu fazu djetinjstva. Autorica ove slikovnice shvatila je važnost osjećaja sigurnosti i podrške prilikom polaska u školu te je stvorila priču koja djeci pomaže razumjeti i prihvatiti promjene koje dolaze s ovim važnim trenutkom.

Kroz Mudricu, roditelji postaju prisutna podrška koja je uvijek dostupna djetetu

Priča slijedi avanture glavne junakinje, Mudrice, koja se priprema za svoj prvi dan u školi. Kroz prekrasne ilustracije i emotivne dijaloge, djeca se mogu lako poistovjetiti s glavnim likom i njegovim osjećajima. „Mudrica“ također potiče aktivnu ulogu roditelja u priči. Roditelji mogu čitati slikovnicu svojoj djeci, poticati razgovore o strahovima i očekivanjima te stvarati posebne trenutke povezanosti tijekom ovog prijelaznog razdoblja. Kroz Mudricu, roditelji postaju prisutna podrška koja je uvijek dostupna djetetu.

Slikovnica “Mudrica” pruža djeci i roditeljima alat za razumijevanje i prihvaćanje ovih osjećaja te pomaže djeci hrabro koračati u školski svijet. Ova prekrasna priča ističe važnost podrške, ljubavi i povezanosti tijekom ovog važnog trenutka u životu djeteta. „Mudrica“ postaje više od slikovnice; ona postaje prijatelj i saveznik na putovanju prema obrazovanju i odrastanju. Slikovnicu možete preuzeti ovdje.

Izvor: Središnji državni ured za demografiju i mlade

Pročitajte još