Predprijave za upis u prvi razred OŠ kralja Tomislava Našice za školsku godinu 2024./2025.

Od ove školske godine upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole. Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta u prvi razred osnovne škole, od 22. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. godine. Prijave za upis djece s već utvrđenim teškoćama moguće su već od 1. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine u istom sustavu.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Po prijavi u sustav, roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude: redoviti upis, redoviti upis djeteta s teškoćama, privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole ili odabir druge škole od one kojoj pripada prema upisnom području.

Obveznici upisa u osnovnu školu, za školsku godinu 2024./2025. godinu, su djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2018. godine i djeca kojoj je u školskoj godini 2023./2024. odgođen upis u prvi razred osnovne škole.

Prije upisa u prvi razred osnovne škole obvezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta školskog obveznika. Psihofizičko stanje djeteta utvrđuje se i radi prijevremenog upisa, odgode ili privremenog oslobađanja od upisa u prvi razred osnovne škole. Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodit će se od 31. ožujka 2024. godine prema rasporedima koje će škola nakon provedenih prijava utvrditi sa nadležnim školskim liječnicima i o tome obavijestiti roditelje.

Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u razdoblju od 1. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora. Mole se roditelji da prilikom prijave predoče Nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja ili najnovije specijalističke nalaze.

Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred može podnijeti roditelj za dijete koje će do kraja tekuće školske godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik. Zahtjev se podnosi Upravnom odjelu za obrazovanje i mlade Osječko – baranjske županije poštom (Upravni odjel za obrazovanje i mlade, Županijska 4, 31 000 Osijek), e-poštom ([email protected]) ili osobno najkasnije do 31. ožujka 2024.

Zahtjev možete pronaći na www.obz.hr/upisi-ucenika-u-i-razred. Po uredno podnesenom zahtjevu nadležno tijelo će dijete uvrstiti na popis djece za osnovnu školu kojoj dijete pripada prema upisnom području. S obzirom na to da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, mole se roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal da prijave svoje dijete za upis u prvi razred na broj telefona 615-281 (psihologinja) ili na broj 615-278 (defektologinja) ili na broj 615-273 (pedagoginja) ili na e-poštu: [email protected]. Za sva pitanja slobodno kontaktirajte školu na navedene brojeve telefona ili e-poštu.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Pročitajte još

This will close in 8 seconds