Pred nama rukometna poslastica i vrlo važna tekma za RK Nexe

Nedjeljna utakmica nam je pred vratima i vjerujemo kako ju svi navijači rukometnog kluba Nexe itekako željno iščekuju. Prije nešto više od tjedan dana završilo je Svjetsko prvenstvo, ali s njim nisu gotove lijepe priče koje ispisuju naši rukometaši RK Nexe. U ovoj utakmici „ukrstit”ćemo loptu s igračima Tatrana te nam je ishod od iznimnog značaja, jer nas ponovo može odbaciti vrlo daleko u svijetu rukometa. Toga su svjesni kako Uprava kluba, glavni trener Hrvoje Horvat, tako i svi igrači našeg kluba.

Upravo zbog toga danas smo razgovarali s nekoliko naših igrača, točnije s Markom Mrđenovićem, okosnicom naših Gromova, Ivanom Vidom, koji je okusio čari igranja na Svjetskom prvenstvu kao i s našom najjačom karikom, vratarom Morenom Carom, koji svojim obranama itekako može doprinijeti vrlo važnim bodovima koji nam se smiješe.

Marko Mrđenović

„Ovo je utakmica u kojoj već sada možemo riješiti ulazak u Final four SEHE i sigurno je i velika prilika, jer igramo kod kuće protiv izravnog konkurenta. Svjesni smo kako njima, a tako i nama ova utakmica znači vrlo mnogo, ali ja ipak očekujem pobjedu. Od naših navijača, koji stvarno prate svaki naš korak, očekujem da će i u ovoj utakmici doći u što većem broju, jer sam uvjeren kako su shvatili koliko je veliki ulog u svemu tome i pobjedi. Pripreme su bile vrlo intenzivne, uspjeli smo odigrati par utakmica, kompletirali smo cijelu momčad, jer su s nama ponovo reprezentativci i što je možda još važnije svi smo zdravi i vrlo motivirani za nedjeljni dvoboj s Tatranom.”

Ivan Vida

„Dosta važna utakmica koja nam može donijeti Final Four, a to nam je svakako cilj ove sezone. Svjesni smo koliko će sama utakmica biti teška, ali s obzirom da se igra na domaćem terenu u Našicama mislim da je to naša prednost. Siguran sam također da ćemo svi biti na svom maksimumu i da ćemo dati sve kako bi i ova utakmica dobro završila za RK Nexe. Svjetsko prvenstvo na kojem sam bio skoro 30 dana mi sigurno puno znači, jer sam uspio trenirati i igrati s vrhunskim rukometašima. Doživjeti igranje na svjetskom prvenstvu pred tisućama ljudi je poseban doživljaj te sam uvjeren kako ću to što sam tamo dobio sigurno iskoristiti kao dodatan vjetar u leđa koji će pomoći RK Nexe da ostvari zacrtani cilj, ulazak u Final four.”

Moreno Car

„Istina, jesam u dobroj formi, ali za to su najviše zaslužni igrači koji su na visini zadatka i koji igraju odličnu obranu. Igra se u Našicama, a svi znaju koliko su dobri naši navijači i to nam puno znači. Publika nam treba pomoći, jer su nam ova moguća tri boda protiv Tatrana u nedjelju stvarno vrlo važna. Tom Final foru smo se iskreno svi potajno nadali, jer smo smatrali da imamo odličnu ekipu i kako možemo ostvariti tako dobar rezultat da se plasiramo u 4 najbolja kluba. Osobno sam protiv Tatrana uspio odigrati tek jednu utakmicu u prvom dijelu sezone, ali znam kako će biti teška utakmica, jer je naš protivnik stvarno dobar i u konačnici i konkurent za isti cilj. Obranu moramo igrati isto tako dobro kao u Bukureštu kako bi uspjeli pobijediti utakmicu, a u napadu trebamo biti mirni i staloženi.”

Toliko za sada od naših igrača, a ovim putem još jednom pozivamo sve navijače RK Nexe da u nedjelju dođu na utakmicu te navijanjem i dobrom atmosferom u dvorani zajedno ostvarimo još jedan veliki uspjeh našičkog kluba RK Nexe.

Pročitajte još