Poziv za natjecanje u prerezivanju dvoručnom pilom („amerikankom“) – Bogate nagrade

Poštovani suradnici i prijatelji Hrvatskih šuma!

U Našicama se od 8.-11. rujna 2022. godine održava 22. Festival Dani slavonske šume te Vas pozivamo u subotu 10. rujna s početkom u 10:00 sati u Našički park na središnji događaj festivala u organizaciji UŠP Našice. Ove godine je program izmijenjen te će se uz tradicionalno natjecanje profesionalnih radnika sjekača slavonskih UŠP održati natjecanje u rezanju trupaca dvoručnom pilom – “amerikankom“.

Prijave za natjecanje (ekipa od 2 člana od kojih samo jedan može biti zaposlenik Hrvatskih šuma d.o.o.) će se primati svakim radnim danom od 07:00-15:00 sati na porti UŠP Našice (J. J. Strossmayera 1, Našice) zaključno do četvrtka 07. rujna 2022. u 12:00 sati.

Svi natjecatelji će biti nagrađeni, a najspretniji će osvojiti najvrijednije nagrade (motornu pilu, trimer, kosilicu i dr.)

Osim natjecanja nudimo Vam bogatu gastronomsku ponudu i druženje u ugodnom ambijentu našičkog parka te raznoliku ponudu izlagača.

Radujemo se Vašem dolasku!

Središnje sudačko povjerenstvo UŠP Našice

PRAVILNIK ZA NATJECANJE U ŠUMARSKIM DISCIPLINAMA POVODOM 22. DANA SLAVONSKE ŠUME

Prerezivanje oblovine ručnom pilom („amerikankom“) – građanstvo

Članak 1.

Trupac duljine i promjera kojeg odredi organizator polaže se na nosač uz asistenciju pomoćnih radnika koji su određeni za organizaciju borilišta.

Članak 2.

Kako se radi dvoručnom pilom, natječe se uvijek PAR natjecatelja, dakle dva (2) člana od kojih samo jedan član može biti zaposlenik Hrvatskih šuma d.o.o.

Organizator može odrediti uvjete formiranja para te se mogu natjecati muški, ženski i mješoviti parovi. Jedan natjecatelj može biti prijavljen samo jedanput.

Članak 3.

Natjecatelji moraju odrezati kolut debljine 5‐15 cm, dok mjesto prereza određuje organizator. Pila se mora držati s obje ruke bez dodirivanja lista pile ili trupca. Zadatak je izvršen kad odrezani kolut padne na tlo. Glavni element koji se ocjenjuje je brzina prereza koja će se mjeriti u desetinkama sekunde. Najbolji je par onaj koji je izvršio zadatak u najkraćem vremenu. Maksimalno vrijeme za izvršenje ovog zadatka nije određeno.

Natjecanje se odvija u jednom krugu sa vremenom koje će odrediti konačni plasman natjecatelja. Broj sudionika određuje organizator ovisno o broju prijavljenih natjecatelja.

Svi sudionici natjecanja osvajaju nagrade sukladno postignutim vremenima te sukladno tome centralno sudačko povjerenstvo određuje redoslijed nagrada.

Članak 4.

Diskvalifikacija od strane centralnog sudačkog povjerenstva je moguća u slučaju dodirivanja lista pile, alkoholiziranosti natjecatelja te drugog neprimjerenog ponašanja.

 

Članak 5.

Ždrijeb natjecateljskih parova, uz obavezno prisustvovanje prijavljenih parova, održati će se u subotu 10.09.2022.g. u 9:00 sati na borilištu. Natjecanje će započeti poslije svečane ceremonije otvaranja 22. Dana slavonske šume koja počinje u 10:00 sati.

Članak 6.

Ostale tri discipline (okretanje vodilice, obaranje na balon, obaranje sa sjekirom) će izvoditi radnici Hr.šuma d.o.o. koji su upoznati sa svim pravilima izvođenja spomenutih disciplina (obvezna izrada pravilnog zasjeka sa smjerom obaranja, nošenje kutijice prve pomoći, obvezna zaštitna oprema, itd.) te će sukladno postignutim rezultatima biti u mogućnost osvojiti vrijedne nagrade.

 

Pročitajte još