Poziv – „Paraolimpijski školski dan“

paraolimpijada 1
paraolimpijada 1

U petak 15. travnja 2016. godine s početkom u 10.00 sati u organizaciji OŠ Bratoljuba Klaića  Bizovac  održati će se „Paraolimpijski školski dan“ (PŠD). Djelatnici i učenici škole nalaze se u  programu  međunarodnog  paraolimpijskog odbora, koji se uspješno provodi s ciljem senzibiliziranja  djece za pitanja sportaša s invaliditetom i invalidnosti općenito.

Pod motom ‘Tko se igra taj  se voli‘  projekt želi promovirati  sportove  osoba s invaliditetom, paraolimpijce, kao i  paraolimpijski pokret  u  svrhu  povećanja broja osoba s invaliditetom koji se bave sportom kako  bi im se izgradilo  samopouzdanje i održavala tjelesna kondici ja. Paraolimpijski  školski dan u Bizovcu ponuditi će  brojne poligone za aktivnosti osoba s hendikepom, te će uz   pikado i poligon  za slijepe i slabovidne,  košarku u invalidskim kolicima, boćanje, sjedeću odbojku, stolni tenis i karate biti ispričana priča o  sportovima  s kojima se bave osobe s hendikepom.

OŠ Bratoljuba Klaića  u Bizovcu  organizira  PŠD u partnerstvu s Privatnom gimnazijom Gaudeamus  iz Osijeka, dok je generalni pokrovitelj  projekta  Hrvatski paraolimpijski odbor   uz potporu  Školskog  športskog saveza  Osječko – baranjske  županije.

Pročitajte još