Ukrao novac

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 6.listopada, u Marijancima, nepoznati počinitelj je iskoristio pogodnost noći te ušao u prostorije tvrtke i ukrao novac. Pravnoj osobi iz Marijanaca je počinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Policija uhitila razbojnika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Razbojnička krađa. U utorak, 5. listopada, u Osijeku, 22-godišnjak je ušao u trgovinu te s polica više različitih artikla stavio u svoj ruksak nakon čega je pokušao izaći iz trgovine, a da ih ne plati. U tom trenutku zaustavila ga je djelatnica trgovine 33-godišnja državljanka Kine te mu istrgla ruksak iz ruku. Nakon što se udaljio iz trgovine djelatnica je počela vaditi ukradene artikle iz torbe. Ustrajan u namjeri počinjenja kaznenog djela, 22-godišnjak se vratio u trgovinu fizički nasrnuo na djelatnicu te joj istrgnuo ruksak s ostatkom artikala i pobjegao iz trgovine. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 8 prometnih nesreća, u kojima su u 2 prometne nesreće 2 osobe lako tjelesno ozlijeđene, a 6 prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća, a na području Belišća, Đakova i Našica po jedna prometne nesreće.

Jučer, 6. listopada, na području Policijske osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 3 vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 2,20 sati, u Osijeku, u Ulici kralja Petra Svačića, gdje je nadzoru prometa zaustavljen biciklist 22-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču bicikla evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,17 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Pročitajte još