Povodom Dana pobjede u Breziku održane 3. Sportske igre hrvatskih branitelja Grada Našica

Povodom Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dana branitelja Grada Našica u Breziku su održane treće braniteljske Igre u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao” Orahovica – Našice.

Program je počeo paljenjem svijeća i polaganjem vijenca na mjesnom groblju u Breziku, ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima gdje je fra Josip Paleto izmolio molitvu naglasivši kako se prisjećamo svih hrvatskih branitelja, a posebno branitelja poginulih u bitki za Vukovar među kojima je i Željko Baričević iz Brezika. Na igralištu NK „Brezik” natjecali su se članovi brojnih braniteljskih udruga s područja Našica, Podgorača, Orahovice i bliže okolice.

Cilj ovih igara je zadržati zajednički duh hrvatskih branitelja

Dobrodošlicu u Brezik, kao i u Našice, poželio im je i ove godine gradonačelnik Krešimir Kašuba koji im je zahvalio na žrtvi danoj za Hrvatsku.

„Prije dvije godine su prvi put održane Sportske igre branitelja i Grad Našice im i dalje daje potpunu podršku. Ono što je najvažnije, to je odavanje počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima, onima koji su dali ono najvrjednije što su imali, a to su vlastiti životi. Također se želim zahvaliti i našim braniteljima koji su danas ovdje s nama i zahvaljujući njima danas živimo u slobodnoj i jednoj od najljepših država na svijetu.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba naglasivši kako će branitelji i dalje imati bezuvjetnu podršku Grada.

„Posebno mi je drago što danas, na 3. Sportskim igrama, vidim veliki broj branitelja koji su sudjelovali u oslobađanju našičkog područja. Cilj ovih igara je zadržati zajednički duh hrvatskih branitelja i prisjetiti se poginulih suboraca koji su uvelike doprinijeli stvaranju današnje Hrvatske.” – izjavio je, između ostalog, Davor Solić predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao” Orahovica – Našice zahvalivši se Ministarstvu hrvatskih branitelja, Osječko – baranjskoj županiji i Gradu Našicama.

Sve okupljene je pozdravila i Ružica Roso iz Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo biti danas na Sportskim igrama, a ovakva druženja i susreti doprinose jedinstvu branitelja i Ministarstvo podržava ovaj način rehabilitacije. Ugodno sam iznenađena velikim brojem okupljenih i dobrom atmosferom.” – izjavila je Roso. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još