Nogomet – Vihor – Našk 0:1 (0:0)

vihor_nask26_4_1a

Četvrtfinale Kupa ŽNS-a Osijek
Jelisavac – Igralište Koreja. 
Teren vrlo dobar. Gledatelja 200.
Glavni sudac Ante Vučemilović (Osijek).
Pomoćni suci Dalibor Conjar, Vlatko Lončar (obojica Osijek).
Delegat Stjepan Culek (Sveti Đurađ).
Strijelci: 0:1 – Horvatek (84) iz k.u.
Opomenuti Igrači Oreški (Vihor), Šulava, Hvizdak (Našk).

Vihor: Banović, Dervić (od 79. Komak), A. Knežević, Oreški, Pinter, K. Knežević, Vukosavljević, Torčić, Čepel (od 46. Petrović), Tominac, Potolovec.
Trener Stjepan Topolovec.

Našk: Knežević, Pajić, Andraković, Pavličić, Kubaček, Šulava, Kraljik (od 79. Tomaš), Čosić, Hvizdak (od 66. Galinec), Vuka (od 66. Horvatek), Hečimović.
Trener Branko Marček.

U osmini finala županijskog Kupa u Jelisavcu su igrali domaći Vihor i Našk iz Našica. Nakon devedeset minuta igre moglo bi se ustvrditi da je županijski prvoligaš bio ravnopravan renomiranom trećeligašu. Po prigodama čak su bili i bliži prolazu u polufinale. Najizgledniju je imao Kristijan Knežević koji se, prešavši dva Našičana, spetljao i s loptom otišao u gol aut. Jedini pogodak dogodio se sedam minuta prije kraja susreta a djelo je igrača s klupe Tomislava Horvateka. S loptom se sjurio u kazneni prostor gdje je srušen. Savezni sudac Ante Vučemilović bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac precizno je izveo  sam Horvatek, loptu je poslao u jednu a vratara Banovića u drugu stranu. Do kraja Vihor je pokušavao sve ne bi li poravnao no obrana Naška, na čelu s vrlo dobrim vratarom Kneževićem, uspjela je otkloniti svaku opasnost. U četvftfinalu Našk će kod kuće (16.5.) igrati s BSK-om iz Bijelog Brda, momčadi kod koje gostuje u nedjelju (29.4. – 16,30), u okviru 24. kola 3.HNL-e Istok.
(Tekst: Srećko Sobodić)

 

Pročitajte još