Potraga za blagom u klubu Crvenog križa

Jučer je u Klubu Crvenog križa održano treće druženje programa Ljeto u Crvenom križu. Nakon uvodne igrice, sudionici su uz grickalice i sokove krenuli u potragu za blagom, te nakon zagonetaka nastavili druženje uz igre Activity, X/O i stolni nogomet.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMELjeto u Klubu Crvenog križa je aktivnost koju su osmislili mladi za školarce jer su uočili problem, da živimo u vremenu kada igranje fizičkim igračkama, pa tako i društvenim igrama, gubi bitku pred digitalnim igricama na konzolama, računalima, tabletima i pametnim telefonima, stoga posljednjih godina raste ovisnost o televiziji, računalu, računalnim igricama i internetu, a rezultat je da većina mladih sve više praznike provodi sama uz iste te ovisnosti.

Edukacija u modernim igrama je sveprisutna

Cilj ove aktivnosti je pozvati mlade na druženje uz društvene igre radi poticanja socijalizacije, razvoja komunikacije i stjecanja novih edukacija. Edukacija je u modernim igrama sveprisutna jer igre snažno potiču razne vještine kod djece: spretnost, brzinu reagiranja, asocijativnost, razvoj taktike i strategije, donošenje odluka i praćenje strukture pravila.

Mladi Crvenog križa Našice se zahvaljuju svima koji su došli te pozivaju i sve ostale školarce na četvrto druženje u četvrtak 15.07. od 16 sati u Klub Crvenog križa (na Čimenu), P. Preradovića 2. Za više informacija: Crveni križ Našice, K. Tomislava 6, telefon 613-275

Pročitajte još

Učitavanje...