Potpisani ugovori za početak obnove gradskih trgova

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDanas su u gradskoj upravi potpisani ugovori za početak radova na središnjem gradskom trgu, Trgu dr. Franje Tuđmana, Trgu Isidora Kršnjavoga te stazama koje su vezane uz Veliki dvorac Pejačević.

Plan nabave sveukupne je vrijednosti oko 29 milijuna kuna od čega je za Trg dr. Franje Tuđmana predviđeno oko 17 milijuna kuna, Trg Isidora Kršnjavoga oko 6 i pol milijuna kuna, dok je za dio staza oko Velikoga dvorca predviđeno oko 4 i pol milijuna. Gradonačelnik Josip Miletić rekao je kako se ovim poslovima želi unaprijediti središte grada i u sklopu projekta kulturne baštine napraviti povijesni iskorak i u našem gradu koji će se upamtiti. „Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u javnoj nabavi, gradskoj upravi na pripremi projekta, svima onima koji su odobrili ova velika europska sredstva za realizaciju kapitalnih projekata u Našicama. Želim puno uspjeha u samom radu i tvrtkama koje su dobile posao. Vezano za staze oko Velikog dvorca posao je dobila tvrtka Štefiček-grupa d.o.o. Jelisavac, za Trg Isidora Kršnjavija odabran je izvođač Gravia d.o.o. Osijek, a za Trg dr. Franje Tuđmana tvrtka Sitolor d.o.o. iz Slavonskog Broda.” – rekao je gradonačelnik uvjeren kako će se radovi odvijati prema planiranoj dinamici i završiti u planirano vrijeme.

Gradonačelnik je napomenuo kako su sa svim poslovnim subjektima, korisnicima javnih površina koji se nalaze u središnjem dijelu grada, obavljeni razgovori te je dogovoreno da će radovi početi nakon završetka sezone otvorenih terasa. Naglasio je kako će se svim korisnicima kojima je važan protok roba i korištenje javne površine, osigurati maksimalna susretljivost tijekom trajanja radova.

 

Pročitajte još

Učitavanje...