Našice – Novosti – Vježbe za trudnice tijekom cijele trudnoće

trudnice14_4_1a

Trudnoća je po mnogo čemu posebno razdoblje. Vrijeme je to pojačane brige za tijelo jer je ono tada čamčić za devetomjesečno putovanje jednog (a ponekad dva ili više) Vježbanje podiže vaš imunitet i omogućava stanje cirkulacije te razinu energije koje su vam potrebne za pomoć u začeću, uživanju u vašoj trudnoći i pripremi tijela za porod.

Nije rijedak slučaj da trudnice izbjegavaju vježbanje. To je pogrešno, posebno ako su se bavile sportom prije trudnoće. Vježbanje u trudnoći ima pozitivan učinak i na vas i na vaše dijete. Ti učinci se odnose na manje problema koje obično trudnice imaju, kao što su: bol u leđima, nogama, zatvor, dijabetes… Pokretljiviji ste i nećete drastično povećati svoju težinu. Vježbanjem u trudnoći osigurat ćete sebi lakši porod, a beba će biti mirnija i jača

Vježbanje također pomaže kod zatvora, bolova u leđima, umora, proširenih vena, problema s cirkulacijom i dr.

Ne morate biti olimpijka, ali je važno da se lako možete popeti stubama i podizati umjerenu težinu. Tijekom trudnoće žene se u prosjeku udebljaju 13 kilograma, što znači da će vaši mišići i držanje biti pod stalnim pritiskom te ozbiljno «izrabljeni» – čak i prije nego što morate proći kroz iscrpljujući proces rađanja.

 

U tehnikama prirodnog poroda psihička stabilnost i spremnost imaju veliku ulogu, ali je jednako važna i tjelesna kondicija. Uloga vježbe tijekom poroda potvrđena je već 30-ih godina našega stoljeća kada je jedna britanska studija pokazala da fizičke radnice lakše rađaju od žena boljeg socijalnog statusa koje su provodile život bez većih tjelesnih naprezanja.
Puno je današnjih žena tjelesno jako aktivno, a takvima ostaju i tijekom cijele trudnoće. Njima, kao i budućim majkama koje bi za vrijeme trudnoće željele započeti program tjelesnih vježbi, potreban je prethodno pregled i preporuke liječnika. Ako slijedom tih preporuka nastavite s prethodnim “fitness” programom ili ga započnete, započeli ste time i put k lakšem porodu.

Sve zainteresirane trudnice neka se jave na mail:
[email protected] ili mob : 095/520-9165

 

Vježbe počinju 17.4.2012.

Podijelite najljepše trenutke svoga života  te si olakšajte porod uz Udrugu „ Fizioterapeut Našice“

Predsjednik udruge: Gabrijel Hmura,baccPhysioth.

Pročitajte još