Posjekli više od 60 stabala jasena


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u periodu od 1. siječnja do 3. veljače, u šumi, u blizini mjesta Sarvaš, nepoznati počinitelj posjekao je i ukrao više od 60 stabala jasena. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 12 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Nesreća na radu

Jučer, 26. veljače, oko 11,30 sati, u Tenji, tijekom mijenjanja rasvjete na rasvjetnom stupu, došlo je do strujnog udara, koji je ozlijedio djelatnika tvrtke 38-godišnjeg hrvatskog državljanina. Zbog zadobivenih ozljeda glave, djelatniku je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće o događaju.

 

Ostao bez novca i ronilačke opreme

U periodu od 6. do 8. siječnja, 26-godišnji hrvatski državljanin je putem društvene mreže i aplikacije za komunikaciju, s nepoznatom osobom dogovorio kupnju ronilačke opreme. Na račune nepoznatih vlasnika, 26-godišnjak je obavio više novčanih uplata u iznosu većem od 10 000 kuna, dok mu prodavatelj ronilačku opremu nije nikada dostavio. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Građanin pronašao minsko – eksplozivna sredstva

Jučer, 26. veljače, oko 8 sati, u Osijeku, 76-godišnji hrvatski državljanin je u parkiranoj auto-prikolici pronašao plastičnu kantu s 14 komada streljiva kalibra 14 i 20 milimetara te 2 tromblonske mine. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je minsko-eksplozivna sredstva na sigurna način izuzeo s mjesta pronalaska.

 

MUP podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća gdje su u jednoj prometnoj nesreći tri osobe lako tjelesno ozlijeđene. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća i po jedna prometna nesreća na području Đakova i Donjeg Miholjca.

 

Foto: ilustracija

Stric pivo

Pročitajte još